Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Izdaja
»
Pogodbeni ceniki - napaka
Rank: PA User
|
Zdravo,
imam dve težavi, ki jih ne razumem in bi jih rad rešil:
a) V Šifrantu TIPOV subjektov imamo vpisan pogodbeni cenik. Ta je nižji od rednih cen. V kolikor je subjekt, ki ima določen ta tip subjekta hkrati plačnik, mu lepo upošteva te pogodbene cene. Ko pa gre za subjekt (ponavadi poslovna enota), ki NI plačnik in ima določen enak tip subjekta pa teh pogodbenih cen ne vidi. Vse ostale nastavitve cen (Način prodaje, Način izračuna cene in Cenovni razred) imata enake.
Moja logika pravi, da bi moral vsak, ki ima določen tip subjekta prejemati pogodbene cene, ki veljajo za ta tip subjekta. Se motim?
b) V kolikor subjekti, ki imajo vpisanega plačnika (torej znova poslovne enote nekega podjetja), prejemajo blago in se na računih (dogodki 3xxx) pojavljajo kot prejemniki blaga, jih v Obračunu izdanih računov/razlike v ceni ni možno analizirati. Zanima nas, kako uspešne so poslovne enote posameznega podjetja.
Ali gre za naše neznanje ali tega res ni možno pregledati? Hvala. lp |
|
|
|
|
|
|
Rank: Datalab
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
Elvis pozdravljen,
tvoje vprašanje sem posredovala Bopštjanu Artniku že prejšnji teden in ga nanj danes ponovno opomnila.
Upam, da ti odgovore posredujemo najkasneje do petka!
Hvala za razumevanje in lep pozdrav, Nina.
|
|
|
|
|
|
|
Hvala za skrb. Upam, da ga ni vzel konec sveta ... :P |
|
|
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
|
Spoštovani;
Z odgovorom z moje strani malo zamujam, vendar se pri dokumentaciji upošteva plačnika, če ni plačnika potem se ne ve za kateri subjekt gre. V primeru, da se bo to spreminjalo/dopolnjevalo, se ne bo spreminjalo v šifrantu cenikov, temveč predvsem na blagovnem delu programa, kjer je funkcionalnnost katere cenike oz. podatke se upošteva. Vsebino bom posredoval tudi na Blagovni modul za pregled in dodatni odgovor oz. pojasnilo.
|
|
|
|
|
|
Rank: Newbie
|
1. Po mojem je težava v parametru, katere plačilne pogoje naj jemlje. Ali so od 1. osebe (kupec/plačnik) ali od 3. osebe (prejemnik blaga).
2. Seveda se da. V polje prejemnik vpište dotično enoto.
|
|
|
|
|
|
|
Hvala obema za odgovor. Tečka, glede prve točke ne vem točno kje se to nastavi ampak potemtakem Tip subjekta ni primeren za označevanje/grupiranje poslovnih enot istega plačnika. Morda smo to uporabljali na način, ki ni predviden oz. primeren.
Druga točka pa... kako da tega nisem videl :) Vedno sem jih tlačil v Kupec namesto Prejemnik. Hvala!
lp
|
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Izdaja
»
Pogodbeni ceniki - napaka
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0.920 seconds.