Rank: Member
|
Zdravo! Mi lahko kdo prosim pove, kao se znebiti zastarelih identov. Če dam ident na neaktivnega, mi ga pri predračunih ne pokaže, če pa pišem račun, se še vedno pojavi. Je zelo moteče ker nekaterih izdelkov že nekaj let ni več ( so enaki izdelki vendar npr iz nove sezone in zato je star ident odveč) mi jih pa pri pisanju računa še vedno ponuja kot možnost izbire. Kako naj ident odstranim, da se ne bo nikjer več pojavil. Pa še eno vprašanje-kako se spremeni sklic. Na predračunih mi namreč vedno napiše pri spodnjem sklicu eno številko preveč. Če sta se vprašanji že pojavili se opravičujem in obenem zahvaljujem za morebiten odgovor. Hvala.
|
|
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
čisto odstraniti jih ne morete niti ne smete. pri nas take situacije rešujemo tako, da pred tisti vsak posamezni ident damo npr. X.... in jih potem pač prestavi na konec seznama.
|
|
|
|
|
|
Rank: PA User
|
Na vseh vrstah dokumenta, kjer nočete da se vam prikazujejo neaktivni artikli, v nastavitvah VD obkljukate opcijo "Izbira samo med aktivnimi identi". Tako se vam neaktivni ne bodo več prikazovali.
|
|
|
|
|
|
Rank: Member
|
Hvala za odgovore. Do sedaj smo pri identih označili neaktiven in se niso pojavljali pri zalogi ali predračunih. Še vedno pa so med možnostmi pri računih. In ker imamo vsako leto nove artikle, s praktično enakim imenom, mi da na izbiro npr. 3 artikle, medtem, ko bi želela imeti samo tistega, ki je aktualen. Kje pa najdem ta VD? hvala.
|
|
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
VD je okrajšava za vrsto dokumentov. do tega pridete takole: nastavitve - program - vrste dokumentov (VD) - blago - izdaja in potem izberete dokumente, kjer želite izklopiti prikaz neaktivnih identov - to je okenček s tekstom Izbira samo med aktivnimi identi. in ne pozabite kljukice zgoraj!
|
|
|
|
|
|
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0.478 seconds.