Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
vitavitalis
#1 Posted : 04 January 2013 16:30:24(UTC)
vitavitalis

Rank: Member

Pozdravljeni,

redno dobivam dobavnico, na kateri je večje številko artiklov, katerih večine še nimamo vnesenih kot idente v PA. Zdaj interni prevzem opravljamo ročno, z vnosom vsakega identa na Interni prevzem, kar pa nam vzame veliko časa. Zanima me ali bi bilo mogoče postopek poenostaviti z uvozom npr. Excelove datoteke v PA, saj vse podatke o prejetih artiklih dobivam od dobavitelja tudi v takšni obliki?

Hvala za pomoč!
Mateja
sebastijan
#2 Posted : 04 January 2013 22:51:10(UTC)
sebastijan

Rank: PA User

Man

Nisem čisto povsem razumel vprašanja? Artikli morajo biti pa najprej vneseni v šifrantu, šele nato se jih lahko doda na prevzem.
Malo za prezentacijo, kako se lahko naredi uvoz iz excela v PA, kjer se avtomatsko kreira nov dokument, kar bi verjetno prišlo prav marsikomu ;)

Edited by user 04 January 2013 22:53:18(UTC)  | Reason: Not specified

File Attachment(s):
importToPantheon.jpg (176kb) downloaded 52 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
vitavitalis
#3 Posted : 05 January 2013 16:56:11(UTC)
vitavitalis

Rank: Member

Hvala za odgovor!

Se pravi moram najprej v Šifrant identov uvoziti artikle/idente iz Excelove tabele. Potem pa naredim še eno Excelovo datoteko v kateri bodo v prvem stolpcu identi in v drugem količine in jo uvozim v Interni prevzem. Sem prav razumela?

V Šifrantu identov sem ravnokar opazila, da obstaja 000000I - Import Wizard - verjetno se preko tega naredi uvoz, vendar pa mi ni uspel (mi je javljal napako), tako da bi prosila za malo bolj podrobna navodila o izvedbi uvoza. Je potrebno v naslovni vrstici Excelove tabele uporabiti opisne ali PA izraze? Moji naslovni podatki so: Ident, Naziv, Dobavitelj, Dobaviteljeva cena.

Podoben Import Wizard (pri Identu) pa je tudi v AK, čemu pa ta služi?

Edited by user 05 January 2013 16:58:29(UTC)  | Reason: Not specified

MARKOTUK
#4 Posted : 09 January 2013 21:42:35(UTC)
MARKOTUK

Rank: DL Partner

Potrebno je videti strukturo Excelove datoteke, ker se ne mnore vsak excel uvozit v PA. Lahko pa se naredi custom uvoz dobavnice v PA, kjer uvoz preveri ali v PA obstaja ident, če ne obstaja ga doda in tako se zapiše excel v PA. Samo tu gre za dodelavo in jo boste morali kupiti od DL ali njegovih partnerjev.

LP, Marko
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)