Usersite
»
UserSite BA
»
Postavke
»
Program
»
tekuća godina i sistemski datum POS
Stopnja: Member
Pridružen(a): 04/03/2011(UTC) Objave: 4
|
Pri ulasku u POS program poslije nove godine dobijam poruku da se tekuća godina ne podudara sa sistemskim datumom i da to mugu ispraviti u parametrima programa mada sam to već uradio i stoji da je 13-a godina, zatvorim to nudi mi zadnji racun iz 2012 godine, otvorim novi racun i on počinje sa 13-om godinom al ako hoću jedan račun nazad opet me vraća na 12-u godinu. Probao sam sa različitim verzijama programa al opet isto. Na drugom računaru sve isto i radi normalno? Ima li iko ikakvu ideju kako da to riješim?
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Advanced Member
Pridružen(a): 03/04/2013(UTC) Objave: 110
Prejete zahvale: 3 krat v 3 objavah
|
Pozdrav, Da li ste probali kao administrator opciju Popravi svima? Pregledajte postavke na računarima ponovo.
Lijep pozdrav
|
|
|
|
|
|
|
U administratorskoj konzoli je već podešeno na 13, kad iz padajućeg menija izaberem roba izdavanje POS tu također sve normalno radi ali kad se samostalno pokrene POS program tu nije u redu.
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrav, možete li objasniti šta podrazumjevate pod samostalnim pokretanjem POS-a?
Je li u pitanju shortcut koji ste kreirali? ili nešto drugo?
|
|
|
|
|
|
|
Naravno shortcut PantheonRT, znaci kod provjere tekuće godine program odnekud povlači da je 12-ta godina što mi nije jasno odakle jer lijepo u admin konzoli stoji da je 13-a. Mozda ima neka tabela gdje to moram rucno promjeniti al ne znam koja, pa ako iko zna koja nek mi javi, inače probao svašta nešto al ne ide. Mozda je naka greska na bazi ali do ove godine nisam imao takvih problema nikako.
|
|
|
|
|
|
|
Probajte obrisati shortcut (desni klik na shortcut i briši), te ponovo postavite isti.
Nije nam se javljao taj problem, ali ako ne bude moglo ponovo, jedino što vam mogu preporučiti je da se javite Service Desku.
Lijep pozdrav
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite BA
»
Postavke