Stepen: Advanced Member
Pridružen(a): 20/12/2010(UTC) Komentari: 46
|
Pozz, javlja mi ovu grešku: Cannot insert the value NULL into column 'anFXRate', table 'tdizel.dbo.tHE_AcctTransItem'; column does not allow nulls. INSERT fails. ERROR CODE: 515
A u greškama se javlja, pod sistemski log grešaka razne temeljnice sa referencom: vezni dokument, konto ili napomena. Da li je to bitno i na sta se odnosi? Na jednom mjestu se javlja KM u referencama, a negdje su navedena neka konta.
Da li se može uraditi zaključak bez obzira na te greške?
Hvala!
|
|
|
|
Pridružen(a): 03/04/2013(UTC) Komentari: 110
Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
|
Pozdrav, Greška koja vam se javlja se odnosi na dokument knjiženja (temeljnica), tačnije na polje gdje upisujete kurs (pri dnu zapisa). U nekom zapisu nije popunjeno to polje kursa, prazno je (npr. nije unešeno). Provjerite dokumente, i ako nađete odgovarajući zapis popunite kurs, a pri tome provjerite ujedno i valutu da li je unešena i da li je ispravan kurs-valuta. Prilikom izvođenja zaključka godine vas program obavještava da postoje greške na prikazanim dokumentima. Tako vam savjetujem da pregledate zapise na kojima vam se javlja greška, te vidite u čemu je problem, te da li je vama relevantan. Neke greške je moguće automatski popraviti, jer je vidljivo iz kvačice u polju Aut. Popravi. Zaključak godine se može provesti bez obzira na greške, ali opet napominjem da je moj savjet da provjerite o čemu se tačno radi. Lijep pozdrav Edited by user 21 February 2013 17:10:55(UTC)
| Reason: Not specified
|
|
|
|
Pridružen(a): 20/12/2010(UTC) Komentari: 46
|
Našla sam šta je u pitanju.
Bila je jedna greška u valuti kod dobavljača, ali najveća greška je što nisam zakačila kvačicu na NE PRERAČUNAVAJ KNJIŽENJE U VALUTI PO KURSU NA 31.12. KAD ZAKAČIM, SVE JE OK.
uvijek je u pitanju neka kvačica :)
pozz
|
|
|
|
Brza navigacija
Ne možete dodavati nove teme.
Ne možete odgovarati na teme.
Ne možete brisati svoje objave.
Ne možete uređivati svoje objave.
Ne možete kreirati ankete.