Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
VMBC
#1 Posted : 25 February 2013 13:19:14(UTC)
VMBC

Rank: Member

Koristim SQLexp u štampi 161 u Master Data i Group Footer-u. Ovaj izraz je iz Group Footer-a.

[SUM(dlTextToFloat(SQLExp('select SUM(anAmount) from tHE_CashRegItem where acLnkKey = '''+VarToStr(<qReportIzpis."acKey">)+'''')),Detail,1)]

Problem je što mi ne sabere ispravno anAmount već uradi neki viši iznos (umjesto 2843 izbaci 4143 KM). Sličan izraz koristim u obračunu računa i tu radi.

Evo izraz iz Obračuna računa:

[SUM(dlTextToFloat(SQLExp('select SUM(anAmount) from tHE_CashRegItem where acLnkKey = (select acLnkKey from tHE_LinkMoveItemOrderItem where acKey = '''+VarToStr(<qReportIzpis."acKey">)+''' AND anLnkNo = 1 )')),Detail,1)]
AZRAKOR
#2 Posted : 26 February 2013 15:16:12(UTC)
AZRAKOR

Rank: Advanced Member

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Pozdrav,
napisani izraz je ok, međutim teško je utvrditi preko foruma zašto vam se pojavljuju veći iznosi.
Greška se može javiti zbog pogrešno postavljenog Group Headera, ovisno o tome šta želite postići, pa obratite pažnju na Group Header. Probala sam i sa promjenom valute, te bih vam savjetovala da provjerite i valute na dokumentima.

Lijep pozdrav
VMBC
#3 Posted : 01 March 2013 18:21:54(UTC)
VMBC

Provjerio sam sve ali i dalje ne radi. Pronašao sam da na 2 određena dokumenta vrijednost utrostruči ali u bazi nisam našao razliku ovih dokumenata od drugih. Na koji način program uopšte dolazi do sume?
AZRAKOR
#4 Posted : 01 March 2013 23:35:30(UTC)
AZRAKOR

Ako koristite izraz koji ste napisali, na ispisu 161 sabiraju se iznosi sa blagajnickih primitaka sa veznim dokumentom.

Da bi se iznosi prikazali, na narudzbama mora biti uneseno placanje gotovinom, kako biste imali odgovarajuci blagajnicki primitak.

Vise mozete pogledati na sljedecem linku:
https://usersite.datalab.../bs-Latn-BA/Default.aspx

Vodic po DataLabPantheon 5.5----Narudzbe----Narudzbe kupaca----Izdat predracun kupcu----Pozicije narudzbe kupca----Blagajna

Lp

Edited by user 01 March 2013 23:38:37(UTC)  | Reason: Not specified

VMBC
#5 Posted : 04 March 2013 12:02:14(UTC)
VMBC

Tražio sam i pronašao da je greška u tome što program uzima vrijednost iz CashRegItem za svaku poziciju narudžbe umjesto 1 iznos za 1 narudžbu. Kako sad ovo da riješim?

Poz
AZRAKOR
#6 Posted : 05 March 2013 16:18:58(UTC)
AZRAKOR

Molim vas da mi napišete šta uopšte želite na kraju vidjeti na tom ispisu, jer mi postaje sve teže to procijeniti. Nakon toga ću vam pokušati dati neke smjernice.
Polazila sam od toga želite ispis prema zahtjevima koje ste unijeli u formulu.

Lp
VMBC
#7 Posted : 06 March 2013 18:52:31(UTC)
VMBC

Potrebno mi je da štampa izbaci za svaku narudžbu uplaćeni iznos u blagajni i sumu uplaćenih iznosa za sve dokumente na štampi. Štampa je 161.

U GroupFooter: GroupFooter1 koristim izraz:

[SQLExp('select SUM(anAmount) from tHE_CashRegItem where acLnkKey = '''+VarToStr(<qReportIzpis."acKey">)+'''')]

koji koristim za pojedinačnu narudžbu i on radi.

U GroupFooter: DostavaFooter i ReportSummary: PageFooter koristim sljedeći izraz:

[SUM(dlTextToFloat(SQLExp('select SUM(anAmount) from tHE_CashRegItem where acLnkKey = '''+VarToStr(<qReportIzpis."acKey">)+'''')),Detail,1)]

koji koristim za sumu svih narudžbi i on ne radi, jer ne sabere svaku uplatu po narudžbi nego ako ima uplata 100 KM i 4 pozicije narudžbe program izbaci sumu 400 umjesto 100 KM.

Nadam se da je sada jasnije.

Poz
AZRAKOR
#8 Posted : 11 March 2013 13:31:30(UTC)
AZRAKOR

Jasno je.
Povlači vam pozicije sa veznim dokumentom i ukupni iznos.

Oblikovanje ispisa prema vašim željama možete zahtjevati od konsultanta ServiceDeska postavljanjem ticketa.

Lijep pozdrav
VMBC
#9 Posted : 11 March 2013 17:46:12(UTC)
VMBC

OK a šta to konkretno znači?

Pozdrav
AZRAKOR
#10 Posted : 12 March 2013 16:41:29(UTC)
AZRAKOR

Pozdrav,
ne možete očekivati da se preko foruma oblikuje ispis sa SQLexp formulom, prema vašim konkretnim zahtjevima.
Na forumu možete dobiti neke upute, gdje možete pronaći više o temi i sl., kako to mogu upotrijebiti i drugi korisnici, da su informacije dostupne svima, pa da svako po svojoj potrebi može razmišaljti u tom pravcu.

Ispisi se trebaju isprobati, prilagođavati, mijenjati, što traje, pogotovo je tesko odgovoriti na pitanje takvog oblika na forumu.

Ako želite oblikovanje ispisa od strane partnera ili DataLab konsultanta postavite ticket sa opisom kakav ispis želite. Imajte u vidu da se usluge naplacuju.

Lp
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)