Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
tdizel
#1 Objavljeno : 15 July 2013 13:55:03(UTC)
tdizel

Stopnja: Member

Pridružen(a): 25/06/2013(UTC)
Objave: 11

Zahvale: 1 krat
Pozdrav,
da li imate IKUL obrazac - izvještaj o isporučenim količinama lož ulja? Probala sam napraviti iz obračuna izdatih računa-detaljno, uspjela sam da vuče ime i prezime kupca, da vuče id i adresu kupca iz šifranta, ali ne znam kako da vuče grad tj. ime grada kupca.
Ako može samo da mi napišete izraz koji trebam unijeti u tabelu....

Hvala!
AZRAKOR
#2 Objavljeno : 16 July 2013 12:12:39(UTC)
AZRAKOR

Stopnja: Advanced Member

Pridružen(a): 03/04/2013(UTC)
Objave: 110

Prejete zahvale: 3 krat v 3 objavah
Pozdrav,
da biste povukli ime grada kupca na obračun izdanih računa, neophodno je da koristite sqlexp formulu, kojom ćete iz različitih tabela (šifranta poštanskih brojeva npr.) povući ime grada koje odgovaraju kupcu na računu. Function SQLexp(sql: string): string;

Izraz je kompleksniji, i nije praksa da se formule ove vrste, ispisuju, ako ne koriste svim korisnicima Pa.

Kolega Emir vam može dodati formulu na ispis, ali to podrazumijeva podršku koja se plaća. Ako je u pitanju samo ova formula onda 1INT, ako su vam zahtjevi veći, prvo pitajte Emira za njegovu procjenu, da li je moguće napraviti ispis kakav želite, i svakako za njegov savjet.

Lp,
Azra
tdizel
#3 Objavljeno : 18 July 2013 12:21:57(UTC)
tdizel

Stopnja: Member

Pridružen(a): 25/06/2013(UTC)

Originally Posted by: AZRAKOR Go to Quoted Post
Pozdrav,
da biste povukli ime grada kupca na obračun izdanih računa, neophodno je da koristite sqlexp formulu, kojom ćete iz različitih tabela (šifranta poštanskih brojeva npr.) povući ime grada koje odgovaraju kupcu na računu. Function SQLexp(sql: string): string;

Izraz je kompleksniji, i nije praksa da se formule ove vrste, ispisuju, ako ne koriste svim korisnicima Pa.

Kolega Emir vam može dodati formulu na ispis, ali to podrazumijeva podršku koja se plaća. Ako je u pitanju samo ova formula onda 1INT, ako su vam zahtjevi veći, prvo pitajte Emira za njegovu procjenu, da li je moguće napraviti ispis kakav želite, i svakako za njegov savjet.

Lp,
Azra

Pozz,
znam da ide formula iz SQL-a. Dosta toga znam uraditi. Gledam iz svih vaših ispisa. Uradila sam si sama i cijeli IKUL obrazac, sa akcizom i svime, imam i adresu, samo mi treba izraz za ime grada, jer uspjevam povući samo poštanski broj [SQLEXP('select acpost from the_setsubj where acsubject='''+<qreportizpis."acreceiver">+''' ')], ali mi treba ime grada kupca na računu. Obrazac koji sam prilagodila IKUL tabeli je ispis 16U iz obračuna izdatih računa. Ako može da mi napišete samo izraz koji povlači naziv grada, a ne poštanski broj. Prije ste odgovarali na ovakve upite na forumu bez naplate. Ako mi tako možete dati izraz, hvala lijepa. Ako ne, onda zaboravite.
Hvala puno!

Uredil uporabnik 19 July 2013 06:25:32(UTC)  | Razlog: Ni naveden

MAHO.D
#4 Objavljeno : 29 July 2013 13:36:02(UTC)
MAHO.D

Stopnja: Datalab

Pridružen(a): 24/04/2009(UTC)

Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
Originally Posted by: tdizel Go to Quoted Post
Originally Posted by: AZRAKOR Go to Quoted Post
Pozdrav,

Lp,
Azra

Pozz,
znam da ide formula iz SQL-a. Dosta toga znam uraditi. Gledam iz svih vaših ispisa. Uradila sam si sama i cijeli IKUL obrazac, sa akcizom i svime, imam i adresu, samo mi treba izraz za ime grada, jer uspjevam povući samo poštanski broj [SQLEXP('select acpost from the_setsubj where acsubject='''+<qreportizpis."acreceiver">+''' ')], ali mi treba ime grada kupca na računu. Obrazac koji sam prilagodila IKUL tabeli je ispis 16U iz obračuna izdatih računa. Ako može da mi napišete samo izraz koji povlači naziv grada, a ne poštanski broj. Prije ste odgovarali na ovakve upite na forumu bez naplate. Ako mi tako možete dati izraz, hvala lijepa. Ako ne, onda zaboravite.
Hvala puno!

Ime grada možete dobiti ako spojite tabele šifranta kupaca (tHE_SetSubj) i tabele (tHE_SetPostCode). Probjate slijedeći upit:

SQLEXP ('select p.acName from tHE_SetPostCode P left join tHE_SetSubj S on s.acPost = p.acPost where s.acSubject = '''+<qreportizpis."acreceiver">+''' ')

Uredil uporabnik 29 July 2013 13:37:25(UTC)  | Razlog: tačna sintaksa naredbe

Science in general, as opposed to technology, does violence to common sense!
 1 user thanked MAHO.D for this useful post.
RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,115 sekunde.