Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Prevzem
»
Prevzem blaga na komisijo - 172
Rank: Newbie
You have been a member since:: 12/01/2014(UTC) Posts: 2
|
Pozdravljeni, prosim za pomoč pri naslednjem (sem prebrskala že cel forum in navodila, pa konkretno tega ne najdem): prejeli smo blago na komisijsko prodajo. Glede na navodila, smo ustvarili ustrezne idente, s knjigovodsko vrsto 100 in jih z dokumentom 172 prevzeli. Zdaj me nekako moti, ker smo tudi nastavili novo skladišče = komisijsko, katerega pa mi na dokumentu 172 ne dovoli izbrati, možno skladišče, ki ga ponudi, pa je le veleprodajno. Ali je to pravilno? Hvala, Mateja
|
|
|
|
|
|
Rank: PA User
You have been a member since:: 09/04/2010(UTC) Posts: 3
|
Blago z vrsto MS 100 prevzamete na tisto skladišče iz katerega boste prodajala (torej na dokumentu izdaje morate imeti enako skladišče.) V nasprotnem primeru boste morala kupcu, ki kupi vaše redno blago in blago, ki ga imate na komisiji izdelati dva različna dokumenta izdaje ali pa izdelati dokument prenosa blaga med skladišči. Dokument prevzema mora biti interni (npr.170) in vrsta dokumenta mora imeti oznako materialno. Konec meseca kreirate komisijsko prijavo na dokument KO0, ki vam naredi zbirnik prodaje komisijskega blaga po dobaviteljih. Ta dokument (KO0) ob prejemu računa za komisijsko blago dodate na zbirni dokument prevzema (npr. 150) Zadeva zelo dobro funcionira. (Interni prevzem vam razknjiži material, zbirni pa DDV od prejetejga računa).
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Prevzem
»
Prevzem blaga na komisijo - 172
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,485 seconds.