Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
tpetauer
#1 Posted: : 15 March 2014 00:37:19(UTC)
tpetauer

Rank: Newbie

You have been a member since:: 14/03/2014(UTC)

Pri šifrantu subjektov so nam pri inštalaciji Pantheona v polje šifra vnašali kratek naziv podjetja. Vse ok, dokler nismo naleteli na kupca, ki ima kratek naziv daljši kot je predvideno mest. To za sabo potegne tudi izpis nepopolnih/neveljavnih računov, saj naziv firme ni v celoti izpisan - ne zaradi izpisa temveč je šifra/naziv podjetja krajša kot kratek naziv po registraciji.

Odločili smo se, da bomo za krajši naziv uporabili polje naziv2, šifro pa uporabili za ngovorečo šifro - 8 znakov.

Pa smo naleteli na kar nekaj težav
Za spreminjanje subjektov za nazaj potrebujemo cca 1 minuto, da za posamezen subjekt zmelje spremembo (prosim, ne solita nam pameti, naj stare subjekte pustimo kot so, želimo pač imeti UREJEN sistem, ne pa solato)
Ali obstaja kakšen hitrejši način, da avtomatsko spremenimo vse šifre za že vnešene subjekte?

Ali obstaja kakšna druga možnost, npr. da se dolžina polja šifra pri šifrantu subjektov podaljaša?

Se mi pa poraja vprašanje, glede na to da je veliko poročil/izpisov prednastavljenih/pripravljenih, kjer se šifra subjekta uporablja kot skrajšan naziv podjetja, da je Datalab to polje omejil na določeno število znakov? To, da ima kupec tako dolg skrajšan naziv tudi ni naš problem, očitno ta del ni zakonsko urejen in po mojem prepričanju, bi moral Datalab to predvideti.

Še dolžina kratkega naziva

XX XXXXXXX XXXXXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXX XX.S.P.

Edited by user 15 March 2014 07:27:29(UTC)  | Reason: Not specified

PD
#2 Posted: : 16 March 2014 15:41:13(UTC)
PD

Rank: Member

You have been a member since:: 03/03/2014(UTC)

Mislim, da šifra nima veze z kratkimi nazivi in jo lahko uporabljate po svoji logiki. Dolga je lahko največ 30 znakov.

Se pa strinjam, da bi lahko Datalab podaljšal tole iz 30 znakov na toliko znakov kolikor je dovoljeno imeti v kratkem nazivu podjetja v Sloveniji. Sploh, ker v teh uvozih iz Ajpesa ipd. funkcionalnostih, delajo nekako tako, da dajo kratki naziv v šifro, dolgega pa v naziv2. Je pa potem tako, da to spet velja verjetno samo za Slovenijo in je lahko pri tujih podjetjih drugače in se bo mogoče spet kdo, ki dela s tujino pritoževal, ker bi imel drugače.

Da bi sami povečali velikost polja za šifro subjekta, po moje ni najbolj pametno saj je zapis tudi v povezanih tabelah in bi tako morali povečati čisto vsa polja po vseh povezanih tabelah. Skoraj 100% sem, da bi imeli potem težave tudi pri nadgradnjah. Edino, če Datalab sistemsko poveča. Mogoče, če daste predlog za izboljšavo.. vendar dvomim, da bi tako spremembo uvedli v nekem doglednem času.

Pri spreminjaju šifer sicer program mora preverjati vse povezane tabele saj mora spremeniti tudi šifro v njih. Počasnost pri preimenovanju šifre pa je (po moje) tudi zaradi neoptimalno napisane kode.

Če imate pripravljeno relacijsko tabelo vam tule lahko pomaga nekdo z znanjem SQL, saj se lahko zadeva relativno enostavno uredi preko SQLa. Izklop costraintov, update vseh šifer. Vseh šifer v povezanih tabel. Vklop constraintov in je urejeno.

Še en problem, ki ga vidim, če boste imeli vse šifre negovoreče 8 znakov.. so vsi originalni izpisi, ki vsebujejo samo polje acSubject.. potem boste verjetno morali predelati kar dosti poročil :(.

lp,
markotdl
#3 Posted: : 22 March 2014 07:17:51(UTC)
markotdl

Rank: Advanced Member

You have been a member since:: 17/12/2013(UTC)

Pozdravljeni,

med delom sem naletel že na več takšnih problemov, zato sem dal v razvoj sledeč predlog - šifra podjetja se prenese kot do sedaj 30 znakov - to spreminjat bi bilo preobsežno in bi še upočasnilo delovanje PA - v naziv 2 se prenese kratek naziv podjetja, v naziv 3 pa dolgi naziv podjetja, tako da se bo lahko na reportu izpisoval naziv 2 in na podlagi tega se bo spremenila tudi osnovna nastavitev PA. Nisem pa še dobil iz razvoja podatka, kdaj bo to urejeno, ko dobim informacijo jo bom pripel.

Lp,m
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)