Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Izdaja
»
Dostava po skladiščih
Stopnja: PA User
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 579  Prejete zahvale: 9 krat v 9 objavah
|
Pozdravljeni
Zanima me kako imate rešeno dostavo po skladiščih. Npr stranka ima 5 dostavnih skladišč in želi imeti na dobavnici-računu to navedeno. Kje lahko na nivoju stranke nastavim teh 5 dostavinh skladišč. Hvala. |
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Advanced Member
Pridružen(a): 13/01/2011(UTC) Objave: 48
|
Jaz odprem nov subjekt in pod ime dam enoto pod naziv2 pa original naziv. Potem še nastavim plačnika in je to to...
|
|
|
|
|
|
|
Ja samo to je tak tak rešitev. zakaj bi zaradi skladišč moral odpirat 10 novih subjektov za enako stranko.. na nivoju stranke bi lahko bilo neko polje kjer bi vnesel dostavna skladišča in bi jih lahko izbral tudi na naročilu, dobavnici, računu...... |
|
|
|
|
|
|
Stopnja: DL Partner
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 113
Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
|
Po logiki PA so skladišča prejemniki, torej logika je je že zgoraj opisana, novi subjekti za skladišča/prejemnike in nato povezava preko plačnika. Druga opcija je, da eno od polj, ki so na voljo v glavi ali poziciji dokumenta uporabite za ta namen (oddelek, strn) in to polje nato izpisujete na izpisih - če gre samo za info kupcu. Seveda pa to spet potegne za seboj nove vnose v nekem šifrantu... Lp,m.
|
|
|
|
|
|
|
To da so lahko skladišča lahko prejemniki mi je jasno.. ampak :) kako naj rešim primer kupec datalab d.d. prejemnik datalabSI d.o.o. dostava v skladišče Logatec.(in ta datalab SI ima npr 5 skladišč) Uredil uporabnik 12 June 2014 12:15:26(UTC)
| Razlog: Ni naveden |
|
|
|
|
|
|
|
Jaz bi rekla, da sta prejemnik in skladišče / dostava eno in isto :). Sem pa napisala tudi dodatni predlog, da izkoristite neko drugo polje, ki je trenutno na voljo v formi, vi ga pa ne koristite - kot opcija, saj vemo, da v PA ni možno na partnerja določiti skladišč. Lp,m.
|
|
|
|
|
|
|
M91K Kak je lahko prejemnik in skladišče ena in isto.
Še 1x poglej primer.. Prodaja se preko 3tje osebe.
Torej: Plačnik Kupec je DATALAB d.d. Prejmenik blaga je DATALAB SI d.o.o.
Datalab SI ima 5 skladišč in hoče imet na dokumentih to navedeno.
Da bi uporabil stroškovne nosilce oz oddelke nekakor ne pride v poštev ker ta polja niso mišljena za ta namen + tega bi se to lahko "igralo" podjetje ki posluje z par strankami. Če imaš par 1000 subjektov kako bi pa pol zgledalo ko bi preko storškovnega oz oddelka iskal skladišče ? če bi si ti odprl spustni seznam par 1000 skladišč.
Mogoče bi bilo smiselno razmisliti, da bi se kakšno takšno polje dodalo na subjekte.
|
|
|
|
|
|
|
|
Oba sva štajerca, pa ne prideva na isto valovno dolžino :) Z moje strani napisanim sem želela le pomagati rešiti situacijo, za katero oba veva da je ni možno izvesti skozi standardni Pantheon. Če nobena varianta ni možna oz. za vas sprejemljiva, je znano kak je postopek, sploh če gre za množico skladišč, kakor pišeš spodaj. Lp,m.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|