Rank: Member
You have been a member since:: 06/02/2012(UTC) Objave: 19
|
Postovani, zanima me zasto prilikom ispisa zaliha, za neke artikle koje nemam na zalihi vuce njihovu cijenu na dokumentu? Mislim da su se greske javile prilikom prijenosa iz skladista u skladise negdje nije povuklo cijenu, pa mi sad to pravi problem. Ustanovim gdje je greska ali ne mogu mjenjati jer su dokumenti proknjizeni. Da li je moguce da se to poravna inventurom ili kako vec? Hvala
|
|
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
You have been a member since:: 03/04/2013(UTC) Objave: 110
Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
|
Da li radite redovno preračun prometa i obnavljanje zalihe? Obično to riješi opisani problem. Molim vas prije pokretanja obračuna, uradite backup, i vodite računa o datumu zaključka materijalnog prometa, pošto se preračunava od tog postavljenog datuma. Više o preračunu na https://usersite.datalab.../Default.aspx?htmlid=903Možete i probati za početak, sa jedim artiklom koji vam se ispisuje sa količinom 0 i određenom vrijednošću, samo preračun ograničite na taj artikal. Nakon preračuna ponovo ispišite zalihu i pogledajte pojavljuje li se taj artikal. Lp,
|
|
|
|
|
|
Rank: Member
You have been a member since:: 06/02/2012(UTC) Objave: 19
|
Hvala na odgovoru, Uglavnom radimo proracun primeta ali en bas tako cesto i vjerovatno su se tad greske i desile. Znam da mi javlja materijalno razdoblje i nece popraviti neke artikle koje su se desile prije tog perioda. Zanima me ako stavim materijalno razdoblje na raniji period da li cu tako moci rijesiti problem?
l.p.
|
|
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
You have been a member since:: 03/04/2013(UTC) Objave: 110
Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
|
Pozdrav, možete vi pomjeriti materijalno razdoblje, ali ne bih savjetovala da to bude u prošloj godini. Ako preračunate duži period unazad, može doći do neslaganja ruc-a i sl. ali pogotovo može se desiti situacija da dodje do neslaganja godinjišnjeeg obracuna, što bi moglo biti veliki problem.
Možda varijanta da napravite backup, preračunate i provjerite da li je uredu. Ako nije vratite staru bazu na osnovu backupa, a ako jest odlično. Samo, naravno u tom slučaju morate znati napraviti backup i restore baze, bez toga nemojte pokušavati.
Lp,
|
|
|
|
|
|
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,507 seconds.