Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
davor
#1 Posted : 14 October 2014 07:59:15(UTC)
davor

Rank: PA User

Imamo problem što nam stanje zalihe robe na skladištu ide u minus a ne želimo da se to događa.
Na šifrant subjekata-skladište imamo isključenu opciju "dozvoli negativnu zalihu" ali ipak iz nekog razloga tijekom obrade radnih naloga zaliha padne na minus. 100% smo sigurni da nitko od djelatnika ne mijenja tu opciju tj ne dozvoljava (svjesno) negativnu zalihu na skladištu.
S druge strane povremeno javi program da nema dovoljno robe na skladištu i nije mi jasno kako se može desiti da roba ipak ode u minus.
Ne znam da li može uzrok biti u inventurnim zapisima jer npr mi dana 15.9. potvrđujemo inventuru koja se provodi sa datumom 31.8. a u međuvremenu (od 1.8. do 15.8.) je roba već skidana sa skladišta zbog obrade radnih naloga.
Isto tako kada sami pokušamo internom izdatnicom maknuti robu sa skladišta (i sa nekim prethodnim datumom) on nas upozorava da stanje ne može ići u minus i ne razumijem kako je moguće da zbog tih kontrola zaliha ode u minus.
Imam osjećaj da se ti problemi nisu dešavali prije cca 6 mjeseci, nego zadnja cca 3.
Do nedavno smo bili na buildu 556520 a sada smo na 556620.
hvala
PISI_ADMIN
#2 Posted : 14 October 2014 14:48:04(UTC)
PISI_ADMIN

Rank: Newbie

I mi smo primjetili već i prije da se to ponekad dešava.
Lp
SPIT
#3 Posted : 27 October 2014 11:11:13(UTC)
SPIT

I meni se to događa već duže vrijeme.
Molim odgovor.
Hvala.
SPIT
#4 Posted : 12 November 2014 12:47:08(UTC)
SPIT

Može odgovor ili bar naputak za pomoć???
tenarovinj
#5 Posted : 01 December 2014 14:03:04(UTC)
tenarovinj

I meni se to dogodilo odjednom a ne razumijem zašto !
dada5
#6 Posted : 13 January 2015 12:02:56(UTC)
dada5

Rank: Member

I nama se to dogada i nije nam jasno zasto.
davor
#7 Posted : 13 January 2015 13:25:12(UTC)
davor

Rank: PA User

Razlog je jednostavan. Greška u programu ali za sada nemamo nikakvih povratnih informacija da li Datalab namjerava (i kada) popraviti.
Nadam se da hoće.
Ono što smo mi primjetili je da se dešava (isključivo) kada se retroaktivno unosi stanje na inventuri a u međuvremenu je bilo skidanja zalihe sa tog skladišta redovitom odbradom radnih naloga. U tom trenutku izgleda da program "preskoči" kontrolu negativnog stanja i kada to "jednom" omogući negativne vrijednosti se mogu i dalje nekontrolirano provoditi.
Pokušavamo doskočiti tome na način da idente koji bi na taj način mogli otići u minus rješavamo sa internim prijemom. Dosta komplicirano i nepraktično rješenje ali drugačije, dok se ne popravi, za sada ne znamo.
Prst dolje za Datalab support.
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)