Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
ML
#1 Posted : 18 October 2014 17:26:15(UTC)
ML

Rank: Member

Pozdravljeni!

Zanima me naslednje. Imam aktiven ident z zalogo 25 kosov (fizicno v skladiscu). Ko preverim zalogo Blago/Zaloga/Pregled trenutne zaloge, Pantheon pokaze pravilno zavedeno zalogo, torej 25 kosov na dolocen skladiscu. Imam odprtih vec skladisc, vendar trenutno imam ta ident na zalogi samo na enem skladiscu.

Napaka se pojavi, ko odprem sifrant identov (Nastavitve/Identi) in izberem ta ident, potem pa v panelu tega identa Zaloga preverim trenutno zalogo na tem skladiscu. Ta podatek namrec izpise stevilko popolnoma drugacno (325 kosov), ceprav sem preveril, da imam trenutno zalogo samo 25 kosov. Skladiscni karton in trenutna zaloga se v programu ujemata.

Razumem, da je mogoce popolnoma laicna napaka in lahko odpravljiva, vendar ne vem, kako to pravilno popraviti. Druga stvar, ki me tudi moti, je to da je pri nekaterih identih zaloga 0 kosov, vrednost pa kaze -0.74EUR. To sicer meni osebno ni tako motece, pa vendar, ni tako, kot bi moralo biti.

Vnaprej se vam zahvaljujem za vse uporabne in prijazne nasvete.

Lp.
ML

Edited by user 18 October 2014 17:28:19(UTC)  | Reason: Not specified

robertpr
#2 Posted : 18 October 2014 19:00:43(UTC)
robertpr

Rank: Member

Skladiščni karton - čisto na dnu imate rubriko "izpiši samo idente s prometom". V tistem okenčku ne sme biti kljukice, sicer vam izpiše samo promet od datuma, ki ste ga določili kot začetnega, a brez začetnega stanja.

Finančno stanje različno od 0,00, četudi je zaloga 0: do razlike pride pri vrednotenju razknjiževanja zaloge posameznega artikla. Majhne razlike, kot jo vi omenjate, nastanejo zaradi zaokroževanja zneskov, recimo v primeru, ko pri prejemu blaga vnesete rabat, nabavna vrednost artikla pa se zaokroži na dve decimalki. Če se razlike pojavljajo na manjšem številu identov, boste to najhitreje rešili tako, da na skladiščnem kartonu poiščete račune ali druge dokumente, s katerimi se zaloga na artiklu zmanjša, in na konkretnem računu popravite znesek za vrednotenje. (s kurzorjem proti desni). Te popravke morate evidentirati tudi v temeljnici, s katero ste finančno razknjižili zalogo v breme konta 702, sicer se vam stanje konta 660 ne bo ujemalo z vrednostjo izpisa zaloge blaga.

Edited by user 18 October 2014 19:02:30(UTC)  | Reason: Not specified

M91K
#3 Posted : 20 October 2014 08:43:35(UTC)
M91K

Rank: DL Partner

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Vse, kar je zgoraj napisano drži, najprej pa bi veljalo narediti preračun prometov: Blago / Preračun prometov / Obnovitev zaloge z vključenimi opicjami: ponoven izračun cen za vrednotenje in obnovitev zaloge.
S tem boste ponovno preračunali dokumente (količine, cene za vrednotenje) od datuma zaključka materialnih prometov naprej. Po tem koraku bo po mojem mnenju pravilna količinska zaloga na skladišču.
Ta datum (v AD konzoli) morate redno / običajno mesečno zaključevati ...
Lp,m.
IRENA UDOVC
#4 Posted : 29 October 2014 21:48:00(UTC)
IRENA UDOVC

Rank: PA User

Če vpišeš datum zaključka materialnih prometov se shit šele začne. Mi imamo navodilo Datalabovcev, da naj tam datum ne bo vpisan. In samo tako delajo obdelave zalog ok
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)