Usersite
»
UserSite SI
»
Kadri
»
Plače
»
poročilo KP-KPD , VIRVDC.DAT, olajšava za vzdrževane družinske člane
Stopnja: Advanced Member
Pridružen(a): 19/12/2013(UTC) Objave: 53
|
Pozdravljeni!
Ugotovila sem, da sem pozabila poročati VIRVDC.DAT za uveljvljene olajšave za vzdrževanega družinskega člana, ki smo jih pri plači za enega zaposlenega uveljavljali v obdobju od 1.1.2014 do 31.7.2014. , ki naj bi jih do 31.12.2014 poročala preko e davkov.
Na edavkih sicer piše da je oddaja KP-KPD možna do 31.1.2015 ampak not ne vidim možnosti za oddajo VIRVDC.DAT.
Zdaj sem v skrbeh , ker ne vem, kakšne so posledice oziroma, kako lahko zadevo popravim! Zato vas nujno prosim za pomoč , vaše mnenje ali nasvet oziroma , če je še kdo imel tak primer?
V upanju na hiter odgovor, vam se iskreno zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Member
Pridružen(a): 16/12/2011(UTC) Objave: 15
Zahvale: 2 krat
|
Nobenih posledic ne bo na Durs-u. Pantheon naredi 3 datoteke. VIR.VDC uvoziš na e-davke -kontrolni podatki KP-KPD - podatki za odmero dohodnine.
|
|
|
|
|
|
|
Hvala! a to pomeni, da lahko še vedno oddam poročilo in mi bo na edavkih šlo uvoziti dat.VIRVDC.DAT ? do kdaj, 31.1.2015?
pa še to, kaj naj naredim v mojem primeru, ko v PA imam podatke le za izplačila plač za obdobje od marca 2014 dalje, ker je do 28.2.2014 rač.vodil rač.servis in so izplačane plače za december 2013, januar 2014 in februr 2014 zajete v programu pri rač.servisu in jih jaz v PA nimam, ker jih nisem jaz obračunavala ampak rač.servis?
Naj omenim še to da je zaposleni tudi sam dal vlogo za uveljavljanje olajšave za VDČ za 2014 po edavkih, tako da oni imajo podatke o vzdr.druž.članu za zaposelnega.
hvala za vašo prijaznost. to mi veliko pomeni, ker sem že od včeraj v skrbeh kako stvar rešiti. lp
|
|
|
|
|
|
|
Jaz bi na PA na vzdrževanih družinskih članih popravila datum 1-12. Na e-davke oddati takoj. Fizična oseba - na e-davke odda samo v primeru, da ima drugačne podatke, kot so bili obračunani pri plači.
|
|
|
|
|
|
|
hvala za odgovor!
Bom tako poskusila narediti. Vprašala bi samo glede obdobja olajšave , ki ga vnesem v PA za omenjenega delavca, ker je zaposlen bil od 1.1. so 31.7.2014 in je plačo za julij prejel izplačano šele novembra 2014 in ne avgusta 2014, nisem sigurna če je pravilno obdobje od 01 do 11 ali od 01 do 07 ?
hvala!
|
|
|
|
|
|
|
Res zanimivo. A ne bi bilo odlično, da bi delodajalec dal delavcu plačo tako kot je potrebno. Ne bi bilo nobenih dilem. Jaz bi dala toliko obdobij za kolikor je dobil plač v tekočem letu. LP VL
|
|
|
|
|
|
|
Hvala vam! Veliko ste mi pomagali! Res je cela zmešnjava, če ni rednih izplačil, se marsikaj zakomplicira. A mi navadni smrtniki tu pač nič ne morem, ker so časi čudni, da zaposleni moramo marsikaj prenesti. No, sem pred 5 minutami oddala poročilo po e-davkih in sem se odločila, da poročam obdobje od 01 do 07.2014. Upam, da sem se prav odločila, če ne pa bog pomagaj. :) :) :) hvala in lep pozdrav!
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Newbie
Pridružen(a): 22/10/2013(UTC) Objave: 4
|
Pantheon obrazca ne naredi ravno kar smo probali ceprav je kljukica aktiven..lp
|
|
|
|
|
|
|
Zdravo! Meni je naredil obrazec in sem ga shranila na računalnik ter normalno uvozila v edavke, le da mi je pač pri uvozu javilo, da je po roku. A ste še danes mogoče poskusili pa vam je šlo? lp
|
|
|
|
|
|
|
nič zato če piše. Nadaljujte. Samo opozori vas, da boste za drugič vedeli, da je to narobe.
|
|
|
|
|
|
|
hvala! jaz sem že oddala v ponedeljek tako, sem pa videla da nekdo piše da mu ne gre izdelati poročila v PA, pa sem zato napisala, da je meni šlo in ne vem zakaj njemu ne gre.
lp
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Kadri