Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Izdaja
»
Izdani ERacuni - troubleshooting
Rank: Advanced Member
|
Pozdravljeni, Nekako mi je celo uspelo nastaviti zadevo, da eračune lahko pošiljam itd. Sedaj pa nekaj opažanj in težav: - Takoj po pošiljanju v dokumentacijo program naredi povezavo na e-Slog in te povezave več ni možno prekiniti. Če eden izmed tistih, ki račun pregledajo/podpišejo ipd račun iz kateregakoli razloga zavrne, lahko izstavljalec računa naredi samo eno - stornira ta račun in izda novega, kar je nesprejemljivo (takšne stvari je potrebno razlagati revizorjem, so že dovolj težki brez tega). Če je račun zavrnjen v dokumentaciji, mora biti izstavljalcu omogočeno popravljanje dotičnega računa in ponovno pošiljanje v dokumentacijo.
- Brisanje paketov v pregledu dokumenta - izbriše vse! Npr. naložim prilogo k računu, ugotovim, da je napačna in jo želim odstraniti ter naložiti pravilno - ne gre, ker s klikom na X izbrišemo vse. Mogoče je to izvedljivo s ctrl+delete, ampak večina uporabnikov bo kliknila X. In povezano na prejšnjo točko - je posledično ponovno treba stornirati račun in izstavljati novega, ker ponovitev postopka kreiranja eračuna ni mogoča.
- Digitalni podpis: ne vem kako je s sigenco, mi imamo poštarco in halcom. Za podpisovanje računov uporabljamo poštarco, ki je uvožena v sistem. PDF se seveda kreira s Adobe, katerega imate naloženega na vašem strežniku. V Adobe bo potrebno uvoziti korenske certifikate vseh širše uporabljanih digitalnih potrdil. Sedaj naši podpisi niso validirani, kar najbrž v praksi pomeni, da niso veljavni!
- Danes sem izstavila cca 15 računov. Da sem jih v dokumentaciji dokončala 8 je trajalo pol ure. Močno manjka možnost hkratnega podpisa več računov naenkrat.
- Dostop do panela Dokumentacija večkrat ni možen. Napaka: Access violation at address 0064F5D7 in module "Pantheon55_SQL.exe. Read of address 73695A51.
- Iz okna, kjer se opravljajo opravila (npr podpisovanje) prehod nazaj na okno, kjer na levi strani vidimo Bizbox nabiralnik ni možen. Moraš ugasniti vse skupaj in si ponovno odpreti Dokumentacija panel, kjer pa večkrat dobim točko 5.Tako da pogosto moram ugasniti cel Pantheon in se ponovno prijavljati.
- Mogoče si to narobe razlagam, ampak če pošljem račune v tisk, bi pričakovala, da bi dejansko se tudi natisnili na default tiskalniku. Kar se ne zgodi.
Lp Jana
|
|
|
|
|
|
Rank: PA User
|
S skupinskim podpisovanjem se popolnoma strinjam.
Prav bi prišla tudi opcija, da bi poleg tiskanja in pošiljana e-slog računa v dokumentaciji obstajala tudi opcija pošiljanja po e-pošti, na ustrezen e mail, ki ga ima zabeležen kupec. Seveda bi bilo potrebno v tem primeru pri kupcu nastaviti naprimer opcijo, "pošiljanje pdf-računov"
|
|
|
|
|
|
Rank: Newbie
|
Tudi mi imamo ogromno težav s pošiljanjem računov in zadnja ki je ne uspemo rešiti, je ta so nam z banke javili da nam je UJP zavrnil račun ker ovojnica ni pravi obliki in sicer namesto v IML obliki je v XML obliki. in kaj naj sedaj? kje in kako to sploh uredim?
hvala za vsak odgovor.
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Izdaja
»
Izdani ERacuni - troubleshooting
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0.519 seconds.