Usersite
»
UserSite SI
»
Nastavitve
»
Identi
»
Posodobitev cen preko Excel datoteke
Rank: Advanced Member
You have been a member since:: 12/08/2011(UTC) Objave: 172  Thanks: 1 times Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
|
Pozdravljeni
ali je kdo uspešno posodobil z pomočjo excel datoteke?
Sam bi recimo rad da na začetku leta ko dobimo s strani dobaviteljev nove cene (cca 3000 izdelkov) bi rad posodobil z pomočjo excela. Do sedaj so se vsi poskusi izjalovili, ker pantheon ob uvozu povozi stare nastavitve izdelka in pusti samo tiste, ki so v excel datoteki. Ali ima kdo kakšen ansvet glede tega
Martin
|
|
|
|
Rank: PA User
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Objave: 576  Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
|
Kaj pa če bi problai preko spremembe cene ? in s tem dobite še sledljivost kdaj pa kako se je cena spreminjala. |
|
|
|
|
You have been a member since:: 12/08/2011(UTC) Objave: 172  Thanks: 1 times Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
|
hmm, to pomeni na roke vnašanje 3000 izdelkov?
ne bo šlo, preveč zamudno.. spremembe cen delamo samo na manjši količini izdelkov. Do sedaj smo pač vsakič na hitro pogledali v njihov cenik in popravili ceno. Sedaj pa bi rad to uredil da se cene osvežijo v enem mahu, tako da ne rabim preverjati vsakič cene.
lp Martin
|
|
|
|
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Objave: 576  Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
|
Originally Posted by: martinzoh  hmm, to pomeni na roke vnašanje 3000 izdelkov?
ne bo šlo, preveč zamudno.. spremembe cen delamo samo na manjši količini izdelkov. Do sedaj smo pač vsakič na hitro pogledali v njihov cenik in popravili ceno. Sedaj pa bi rad to uredil da se cene osvežijo v enem mahu, tako da ne rabim preverjati vsakič cene.
lp Martin Saj pa je v spremembi cene čarovnik za uvoz iz excela. Zakaj bi na roke ? |
|
|
|
|
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Objave: 332 
|
Če ste morda vešči SQL-a se da to vse zelo lepo elegantno reševati tudi tako. Seveda pa se lahko tudi uvozi iz excela - čarovnik (nisem še testiral)
|
|
|
|
You have been a member since:: 09/01/2010(UTC) Objave: 271
|
vsekakor je možen ročen vnos podatkov... pridem zraven... pit pivo ;)
obstaja pa tudi enostaven uvoz podatkov
IDENTI -> Uvoz/Izvoz podatkov -> Import wizard
pomembno: xls tabela mora biti primerno urejena. za napačen vnos podatkov nihče ne prevzema odgovornosti (razen izvajalec)
|
|
|
|
|
Ja saj poznam ta čarovnik, problem je da pri temu uvozu če niso zajeti čisto vsi podatki, ki jih ima izdelek se stare nastavitve pobrišejo in zapišejo nove vrednosti, ki so v excel datoteki. Sam sem želel dobiti odgovor za vprašanje če že dela samo posodobitev samo teh treh polj (ident, IME in prodajna cena pred DDV-jem) ostala polja bi morala biti nedotaknjena.
lp
martin
|
|
|
|
You have been a member since:: 09/01/2010(UTC) Objave: 271
|
ko sem jst uporabljal ta čarovnik določenih stvari nisem odkljukal in mi jih niti ni prenašal... šlo se je ravno tako za cenik
|
|
|
|
|
hmm, zanimivo, ker jaz samo kliknem na datoteko in uvoz se začne brez kakšnih vmesnih korakov??!!!
lp
martin
|
|
|
|
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Objave: 151
|
Zdravo,
jaz sem dal posebej izdelat vmesnik za uvoz cen. V PA se spremenijo samo tisti podatki , ki imajo vrednost v excelu, sicer ne. Sicer sem res proti vsaki dodelavi PA amapk to nam je bilo nujno. Cene spreminjamo tedensko, ali celo večkrat in to nam zdaj deluje bp.
Če rabiš izvajalca, piši. |
|
|
|
|
|
Samo meni še vedno ni jasno zakaj bi cene direkt v kalkulacijo uvazal.. Kje pol imate sledljivost, ce te kdo vpraša kakšna cena pa je bila prej ? Prav tako bi se moralo to spremembo cene malo dodelat, da bi lahko preko nje tudi oblikoval pogodbene cene za subjekt. Mi npr moremo najavit spremembe cene vsaj 30 dni pred spremembo in si lepo spremembe pripravim v spremembo cene.... ven pa še dobim premirjavo kaj se je sploh podražilo in lahko tak izpis pošljem strankam, da vidijo samo kaj se bo spremenilo. |
|
|
|
|
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Objave: 151
|
Ja, pri nas te sledljivosti ne potrebujemo in je ne pogrešamo. Če bi jo morali imeti, bi imeli težavo, saj res pogosto spreminjamo veliko cen. PA pač ni narejen za hitrost in ukvarjanje s poslom ampak z njim :D |
|
|
|
|
|
Ja Dejan saj te razumem glede sledljivosti. Samo potem pa naj recimo tam omogočijo uvoz dobaviteljevega cenika na dokumentu SPREMEMBA CENE in nato samo še spremeniš.
Nastane pa ena težava. Recimo imaš izdelek MOŠKA POLO MAJICA in ti to polo majico prodajaš celo leto, vendar jo na dan spremembe nimaš niti enega kosa na zalogi. V tem primeru ti sprememba cen ne popravi cene, ker nima zaloge kateri bi spremenila ceno in ostane prodajna cena enaka stari.
tu ostaja moj problem kako spremeniti masovno cene izdelkom.
recimo v spletni trgovini to deluje odlično, v Pantheonu pa še do sedaj nisem nikoli uspel tako posodobiti cene.
se pridružujem Elvisu, da bi imel takšne glavobole, če bi preko spremembe cen to urejal, ker nam dobavitelji vsake 14 dni spremenijo malo cene in se v spletni trgovini preko skripte to zelo elegantno uredi :)
lp
Martin
|
|
|
|
|
Originally Posted by: martinzoh  Nastane pa ena težava. Recimo imaš izdelek MOŠKA POLO MAJICA in ti to polo majico prodajaš celo leto, vendar jo na dan spremembe nimaš niti enega kosa na zalogi. V tem primeru ti sprememba cen ne popravi cene, ker nima zaloge kateri bi spremenila ceno in ostane prodajna cena enaka stari.
lp
Martin
To ni res. Lahko popraviš cene tudi za artikle ki imajo zalogo 0. Tudi jaz imam take primere in se cene lepo popravijo. |
|
|
|
|
|
meni je vedno pri izdelkih, ki sem jih spreminjal pustil staro ceno. Je pa res da je tega že kakšne dve leti, kar sem nazadnje tako spreminjal cene in potem sem pač ubral drugo pot.
OK bom pa se enkrat tako poskusil. vidim da je tam čarovnik za uvoz iz excel datoteke. Bomo sporočil v ponedeljek.
lp
Martin
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Nastavitve
»
Identi
»
Posodobitev cen preko Excel datoteke
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2025, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,535 seconds.