Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
Tomas_F
#1 Objavljeno : 16 February 2015 21:32:04(UTC)
Tomas_F

Stopnja: PA User

Pridružen(a): 17/06/2009(UTC)
Objave: 12

Ko pošljem račun, prejmem povratnico in v njej piše:
Quote:

"[ERROR: Priloga 1 <eSlog_380_1531000000061.xml>: Priloga pod zaporedno št. 1: XML dokument v prilogi ni podpisan. Podpis je obvezen!"

Program ne podpiše dokumenta, saj certifikat ni naložen, po njem ne povpraša, tale meni (slika iz navodil) se mi nikoli ni pojavil v Pantheonu, po več desetih poskusih podpisovanja:
meni certifikat

V navodilih je zapisano:"

Quote:
Ponovno kliknemo na Opravilo Podpis iz Windows hrambe odpre se nam okno za izbiro certifikata iz windows hrambe. Če imamo certifikat nameščen na računalniku nam ga tukaj ponudi, ga izberemo in kliknemo gumb Izberi. S tem smo podpisali eRačun, tako xml kot pdf."

Ta korak se ne izvede prav, ne povpraša po certifikatu, avtomatsko dokument zaključi brez podpisa. Dokument dobi status zaključeno. Lahko ga pošljem in seveda dobim povratnico, da ni podpisan, status dokumenta se nato spremeni v neuspelo. Vse je nastavljeno po uradnih navodilih. Naložena je zadnja verzija programa.
Če ima kdo kakšno rešitev, naj jo prosim objavi.

lp
konstruktivec
#2 Objavljeno : 17 February 2015 12:04:41(UTC)
konstruktivec

Stopnja: Member

Pridružen(a): 19/12/2013(UTC)
Man

No, mi smo imeli podobne težave. Nekako smo nastavljali po navodilih, a ni šlo. Potem se je enkrat Datalabovec priključil na naš sistem, cel kup zadev izbrisal, prenastavljal, vlekel dol s strežnika, a vseeno še ni šlo. Kasneje smo nekako uspeli vse nastavitve izbrisati ter povleči nove z njihovega strežnika. Potem smo celo uspeli en račun poslati eni šoli in šola ga je dobila. Pri tem certifikata nimamo vključenega v tabelo pod dokumentacijo, ampak je za podpis s certifikatom Pantheon vprašal pri izvažanju v e-Slog. Različico imamo x.22, torej predzadnji build. Od Datalaba bi pričakoval, da zadeve končno dodelajo in jih natančno opišejo v navodilih, ker se mi zdi, da smo vsi izgubili že ogromno preveč časa s poskušanjem izvedbe pravih nastavitev v Pantheonu.
Tomas_F
#3 Objavljeno : 18 February 2015 18:04:00(UTC)
Tomas_F

Stopnja: PA User

Pridružen(a): 17/06/2009(UTC)

Sedaj sem dobil nasvet, da najprej pridobim SIGEN-CA certifikat in ga nato uvozim v Nastavitve/Dokumentacija/Certifikati.

RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,199 sekunde.