Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Izdaja
»
Uporaba certifikata z usb ključka
Stopnja: Member
Pridružen(a): 05/03/2012(UTC) Objave: 6
|
Zanima me ali je možno v Pantheonu upaorabit certifikat, ki se nahaja na usb ključku ena za vse halcom, saj tega ni možno izvizit tako, da ga pantheon uvozi pravilno?
Ernest
|
|
|
|
Stopnja: Advanced Member
Pridružen(a): 23/12/2009(UTC) Objave: 53
Zahvale: 2 krat
|
|
|
|
|
Stopnja: Newbie
Pridružen(a): 11/04/2013(UTC) Objave: 8
|
Pozdravljeni, ni možno saj se zasebni del ključa certifikata nahaja na usb ključku in ga ni moč izvozit. Je pa to možno pri drugih izdajateljih kot sta SIGEN-CA in POSTArCA. Tak certifikat je možno tudi uvozit v Šifrant certifikatov v Pantheon in ga uporabljamo kar iz baze (geslo je seveda zaščiteno), tako ni potrebno, da je nameščen na računalniku na katerem podpisujemo. Še vedno pa obstajata možnosti uporabe certifikata iz datoteke ali iz Windows hrambe. Hvala. lp Kristijan
|
|
|
|
Stopnja: Member
Pridružen(a): 05/03/2012(UTC) Objave: 6
|
Pozdravljeni,
Ja sem preveril in to tudi ugotovil. Se mi pa zdi neumno in nesmiselno še enkrat kupovati nekaj kar že imaš samo zato, ker Pantheon tega ne more prebavit.
Sem pa tudi ugotovil, da se da za podpis dokumentov uporabit certifikat, ki se ne nahaja v Pantheonu direktno. E-račun smo uspešno podpisali in oddali.
Zadeva je za nas zaključena.
LP Erni
|
|
|
|
Stopnja: Newbie
Pridružen(a): 11/04/2013(UTC) Objave: 8
|
Pozdravljeni,
narobe ste razumeli, Pantheon zna delat s Halcom certifikatom in to celo na dva načina, direktno preko dll ali preko Nexus aplikacije, kar ste tudi sami ugotovili, glede na to, da ste uspešno podpisali in oddali eRačun. Vprašanje je bilo ali je možno izvozit certifikat iz ključka in uvozit v šifrant v Pantheonu. To ni možno, ker ne moreš izvozit zasebnega ključa iz usb ključka, kar seveda nima nobene zveze s Pantheonom, ampak z uporabo Halcomovega certifikata, ki ga brez ključka ni moč uporabit.
Za uporaba certifikata ni potrebno le-tega uvozit v šifrant certifikatov, to je dodatna možnost, ki jo nekateri uporabljajo.
lp Kristijan
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Izdaja