Rank: Newbie
|
Po nadgradnji (ponovi, nadgradnja neglede na verzijo in objekte) ne morem dodajati nič na DN.<br>Dodam novo vrstico, ko pa želim dodati Naročnika ga ne morem.<br><br>
|
|
|
|
|
|
|
Po vsaki migracjii moramo parkrat nadgraditi na isti build z objekti, da zalaufa ok.<br>Je to pravilo? Vedno dobivam po m igracijah enake napake Object acName does not exist.<br>Klikneš ok in dela dalje, Če ročno delaš je samo moteče. Pri delu z avtomatiko pa ustavi avtomatsko izvajanje.<br>Če potem vmeš klikneš enter pa zaključi.<br><br>
|
|
|
|
|
|
|
<br>Ne predstavljam si točno kakšne probleme imate. Je možno dobiti kakšno ekransko sliko ali še bolje log s postaje, kjer se to dogaja. Tudi ne vem kaj bi lahko pri vsakem buildu večkratna nadgradnja takega popravila, da bi potem zadeve delale. Kakšno avtomatiko pri dodajanju pozicij na DN imate v mislih? <br>
|
|
|
|
|
|
|
<br>Ko poskušam dodati ident na DN mi javlja Object acName ne obstaja.<br>Ko klikneš OK ga vseeno doda. Tu gre čez.<br>Pri stranki se DN polnijo s postopkom in tu je težava (Avtomatika) ker tudi tu javi da acName ne obstaja.<br>Potreben spet klik na OK ij gre dalje. Tako za vsak ident.<br><br>Po Nadgradnji neglede na verzijo je stvar delovala normalno.<br><br>Se mi pa takoj po m igraciji to sporočilo pojavlja večkrat in če zaženem bazo Nadgradnjo neglede na verztijo z nadgradnjo objektov popravi.<br>Na tej bazi sem pač to že zagnal, zanima pa me, če je smoterno takoj po migraciji zagnati še Nadgradnjo neglede na verzijo in nadgradnjo objektov, čeprav naj bi enako naredila že migracija.<br><br> <br>
|
|
|
|
|
|
|
<br>Moje mnenje je, da je po migraciji zelo koristno še nadgraditi bazo z opcijo nadgradnja ne glede na verzijo in tudi z nadgradnjo vseh objektov, od takrat naprej pa mislim, da bi morala zadoščati po ena nagdradnja na build, razen v izrednih primerih, ko se res kaj bistvenega spreminja in morda exe pred trenutnim buildom še ne zna vsega urediti.<br><br>Težava, ki jo še opisujete bi bila lahko posledica integracije kakega DPA na obstoječo formo, še posebej, če ste kaj prehendlali dataset ali sami neposredno uporabljate view, ki se sicer uporablja v obdelavi DN. Nekateri view namreč vsebujejo kolone iz več tabel, med tem ko se pa update dela samo na kolone iz primarne tabele, kar v PA55 urejamo preko enih funkcij, tako da so načeloma vsi view updateable. Če bi sami delate update takega view, lahko dobite tako napako kot jo opisujete. Če gre res za ta problem lahko ugotovite tako, da v PA55 vklopite log in izvedete kritično operacijo in potem pogledate v logu ukaze, ki so se izvedli.<br><br>
|
|
|
|
|
|
|
<br>Hvala, si deliva mnenje.<br>Po migraciji vdeno na novo spišemo DPA-je in jih testiramo na več bazah..<br>Log imam vklopljen in je zelo koristna žival.<br><br>
|
|
|
|
|
|
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0.477 seconds.