Форум

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
HD_prijavil
#1 Posted: : 22 May 2009 15:23:01(UTC)
HD_prijavil

Rank: Newbie

You have been a member since:: 20/07/2012(UTC)

Stranka ima pri nekaj delavcih minimalno plačo. Ta mesec so bili na bolniški do 30 dni in sedaj jim mora obračunati razliko do minimalne plače, ampak ne do zneska 589,19 EUR, kar naredi PA. Upoštevati bi moral, da je bolniška 80% in da delavec ne dobi cele razlike do minimalne plače do zneska 589,19 ampak manj.
HD_odgovoril
#2 Posted: : 22 May 2009 15:23:01(UTC)
HD_odgovoril

Če je delavec na bolniški in ima zaradi bolniške plačo manjšo od minimalne je potrebno to razliko le obračunati in plačati prispevke. Ta znesek se ločeno prikazuje na REK-1 v 104, poleg tega je tu izjema prispevek PIZ 15,5%, ki ga plača delodajalec in ne delavec. Plačajo se še prispevki za starševsko varstvo IZ in NA plačo. <br><br>Pri razliki do minimalne plače se ne upošteva 80% tako kot trdi stranka ampak se obračuna celotno razliko do zneska 589,19 EUR. V kolikor ima stranka drugačno zakonodajo bi prosila, če mi jo posreduješ.<br><br>
HD_odgovoril
#3 Posted: : 22 May 2009 15:23:01(UTC)
HD_odgovoril

<br>Tole sem še našla na netu <br>
HD_odgovoril
#4 Posted: : 22 May 2009 15:23:01(UTC)
HD_odgovoril

<br>To kar si mi dodala v priponki je isto kot pa moja razlaga v prejšnjem odgovoru. Potrebno je ločiti IZPLAČANO (izplačana plača+prispevki) in OBRAČUNANO (obračunani in plačani samo določeni prispevki) razliko do minimalne plače. Če je bolniška in je plača manjša od minimalne je potrebno OBRAČUNATI razliko do minimalne plače se pravi obračunati in izplačati samo določene prispevke ter ne izplačati celotne razlike do minimalne plače.<br><br>Lahko pa mi daš primer stranke, da ga naredim.<br><br>Lp <br>
HD_odgovoril
#5 Posted: : 22 May 2009 15:23:01(UTC)
HD_odgovoril

<br>
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)