|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Izdaja
»
Dodana polja v tabelo The_MoveItem
Rank: Newbie
You have been a member since:: 20/07/2012(UTC) Objave: 0 Location: N/A
|
V pričakovanju, da se bo stranka odločila za osveževalko in prešla iz PA55 21.30 na novejši build, predelujem njihove dpa-je, da bi delovali v novejših verzijah. <br>Pri tem sem opazil, da dpa, ki uvaža podatke iz XML datoteke v PA55 bazo, ni več računal delnih vsot ("vrednost" in "Za plačilo"). Po raziskavi sem ugotovil, da če polnim polja "anPVValue" in "anPVForPay", da se delne vsote zopet pojavijo.<br>To so očitne spremembe, ki jih v buildu 21.30 ni bilo. V zagotovilo, da bo dpa pravilno deloval tudi v novi verziji, me zanima, če je za pravilno polnjenje tabele the_MoveItem dovolj, da napolnim ti dve polje, ali pa je potrebno napolniti še kakšno polje?<br>
|
|
|
|
|
|
|
Zdravo,<br>V razvoju.<br>Ko izvem kako info takoj javim.<br>LD <br>
|
|
|
|
|
|
|
<br>OK. PRosim čim prej.<br><br>LP. <br>
|
|
|
|
|
|
|
<br>Zdravo,<br>Iz partner`s update 11.4.2008:<br><br>3. Novosti v modulu blago<br><br>V buildu 55.24.01 bodo delne vsote dodane tudi na strani prevzemov. Delovanje je enako, kot na strani izdaje s tem, da smo na prevzeme spodaj dodali še grid z rekapitulacijo zneskov po davčnih stopnjah (osnova, DDV, ki se naprej deli na odbitni in neodbitni del in za plačilo), kjer se bodo polja osnova, DDV in za plačilo lahko editirala. V primeru odbitnega deleža se bo le-ta izračunaval na podlagi koeficienta, vnešenega na formi DDV, neodbitni delež pa bo razlika med celotnim in odbitnim DDV.<br><br>V ta namen smo naredili tudi nove procedure: pHE_MoveItemInPVHead, pHE_MoveItemInPVItem in pHE_MoveItemInPVVar. Ob vsakem popravljanju cene, količine, davka, rabat-a iz Ares postopkov ali SQL-a je potrebno pognati pHE_MoveItemInPVHead (za cel dokument) ali pHE_MoveItemInPVItem (za eno pozicijo), da bodo delne vsote pravilne. V primeru, če se nove procedure ne bodo uporabljale, zneski ne bodo pravilni. <br>LD <br>
|
|
|
|
|
|
|
<br>V redu. Na to sem pozabil. Zdaj me še samo zanma:<br>- če omenjeni polji moram že prej imeti vključeni ali ne in<br>- če je potrebno to sp (za pozicije) potrebno izvesti za vsako novo kreirano pozicijo, ali je dovolj, da se <br> izvede po končanem dodajanju pozicij.<br><br>Hvala. LP <br>
|
|
|
|
|
|
|
<br>zdravo,<br>Tole prvo alinejo ne razumem - polji vključeni že prej?<br>LD <br>
|
|
|
|
|
|
|
<br>Se opravičujem. Vprašanje je, če moram omenjeni polji obvezno polniti sam s svojim postopkom ali ne?<br><br>LP <br>
|
|
|
|
|
|
|
<br>Ker odgovora nisem dobil, zato ¨razširjam temo¨. Jaz s svojim dpa-jem v dok. izdaje 353 polnim naslednja polja:<br>acKey, anNo, acIdent, acName, anQty, acUM, anPrice, acVATCode, anVAT, anStockPrice, anPriceCurrency, anSalePrice, acDept, acVATCodeTR, anVATIn.<br><br>v zanki zaženem pHE_MoveItemInPVItem<br>ares.variables.asString[`stIzdajnice_niz`] := stIzdajnice_niz; <br>ares.variables.asInteger[`stPoz`] := stPoz; <br>ares.ExecuteUnit(`3`);<br><br>Kolikor sem jaz razumel, ta SP med drugim napolni tudi polji ¨anPVForPay¨ in ¨anPVValue¨. A se ne zgodi nič. Če teh polj ne polnim sam, so prazna oz. 0. Če jih polnim sam, se po izvedbi SP vrednost v teh poljih ne spremeni, zato sprašujem, čemu sploh te procedure oz. zakaj se ne vgradijo v sam PA55, če so tako pomembne.<br><br>Če je opisano narobe, ali če obstajajo kaka, recimo, pravila uporabe teh procedur, pa prosim za posredovanje pravilnega postopka ali posredovanje pravil.<br><br>LP <br>
|
|
|
|
|
|
|
<br>1. Ni potrebno polnit teh polj<br>2. Lahko se kliče procedura na koncu za celo glavo.<br><br>Odgovor na zadnje vprašanje.<br>Na izdaji je potrebno klicati proceduro za izdajo in ne za prevzem !<br>LD <br>
|
|
|
|
|
|
|
<br>V redu.<br>Zdaj mi samo še, prosim, navedite, katere SP so za prevzeme in katere za izdaje, saj ne morem najti, kje je to pisalo. Potem preizkusim, da vidim, če potem to tako deluje, kot je zamišljeno.<br><br>
|
|
|
|
|
|
|
<br>Te ki so omenjene v tej prijavi so za prejeme.<br><br>Name Type Application Changed Description <br>pHE_MoveItemInPVHead P HE; 12.08.2008 Polni delne vsote pozicij za prevzem za cel dokument <br>pHE_MoveItemInPVHeadVar P HE; 31.03.2008 <br><br>pHE_MoveItemInPVItem P HE; 15.04.2008 Polni delne vsote pozicij za prevzem za pozicijo <br>pHE_MoveItemInPVItemItem P HE; 02.04.2008 <br><br>https://developer.datalab.eu/Databaseinfo/DBInfoP55/<br><br><br> <br>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Izdaja
»
Dodana polja v tabelo The_MoveItem
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,573 seconds.
|
|
|