Форум

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
HD_prijavil
#1 Posted: : 24 May 2009 22:18:11(UTC)
HD_prijavil

Rank: Newbie

You have been a member since:: 20/07/2012(UTC)

Zdravo, <br>imam jedno pitanje u vezi porabe materijala. Jedna firma radi priem na proizvode (privremeni prijem sto znaci da jos uvek nisu dobile podatke za troskove za transport i carinu). Dok ovaj prijem jos uvek nije kompletiran (ima samo nabavnu cenu 20eura) firma prodaje sa dokument izdavanje po ceni od 30eura. I pri tom pri svako izdavanje firma radi i porabu materijala. Ali cena za vrednovanje nije ok. Ispada da se poraba materijala vrsi po nabavnu cenu od 20eura iako ta cena nije realna (realna nabavna cena plus troskove za transport, carinu i dr. je 22eura). <br>Sto je najbolje u ovu situaciju? Da izbrisemo sve uragene porabe materijala, i da namesto svaki dan firma radi porabu na 10 dana ali samo ako prethodno provere dali su sve prijeme kompletirane? Na taj nacin cena uvek ce biti tacna. Ili mozda na neki drugi nacin ispravimo ovo?
HD_odgovoril
#2 Posted: : 24 May 2009 22:18:11(UTC)
HD_odgovoril

Zdravo, <br><br>obično firma radi porabu materiala jedan put na mesec – na primjer 10. u mjesecu, kad so dospjele sve fakture za prošli mjesac i so so sve cjene točne. Mislim, da je to najbolji način. Nakon toga je dobro, da unesete datum zaključka materialnih prometov u AK, Parametri programa, Roba, Osnovni podaci, da se cena za vrednovanje ne može više promijeniti za nazad. <br><br>LP, Maja <br>
HD_odgovoril
#3 Posted: : 24 May 2009 22:18:11(UTC)
HD_odgovoril

<br>Maja, <br>tako sam i mislila da je najbolje da se to radi jednom u mesecu. Ali firma je to radila svaki dan, i sada je haos u cene za vrednovanje. Dali mi mozes predloziti resenje za ovo? Kao sto sam spomenula - da izbrisu sve porabe materijala i zatim da rade na odreden vremenski interval 1 mesec ili 15 dana ali pre toga da proveru sve fakture? Ili neki drug predlog?<br>I jos jedno pitanje - ako uradim nepotpuni prijem, zatim prodaju na isti proizvod, onda ne uradim porabe materijala nego smenim cenu u prijem, dali nakon toga u vrsenje porabe materijala Pantheon ce dati novu nabavnu ceni ili cu morati prvo da uradim obnavljanje zalihe?<br>Hvala unapred, <br>
HD_odgovoril
#4 Posted: : 24 May 2009 22:18:11(UTC)
HD_odgovoril

<br>Maja, <br>dali si uspela ispitati dali je neophodno da radim obnavljanje zalihe svaki put pre nego sto radi rasknizavanje na nacin na kojeg sam ti opisala prethodno (znaci prodano je a zatim je oformena nabavna cena)?<br>Hvala unapred,<br>Pozdrav <br>
HD_odgovoril
#5 Posted: : 24 May 2009 22:18:11(UTC)
HD_odgovoril

<br>Rjesenje za kaos u cjenama za vredovanje je samo varijanta, koju si opisala (brisanje svih poraba materiala, obnavljane zalihe i ponovno knjizavanje). I uvjek, kada prvo radiš prodaju in onda smenis cjeno u prijemu moraš napravit obnavljanje zalihe da je cjena za porabu prava. <br>
HD_odgovoril
#6 Posted: : 24 May 2009 22:18:11(UTC)
HD_odgovoril

<br>Ok Maja, hvala za pomoc oko ovog pitanja. sada je ok. Mozemo zatvoriti ticket.<br>Lep pozdrav <br>
HD_odgovoril
#7 Posted: : 24 May 2009 22:18:11(UTC)
HD_odgovoril

<br>B.P. 
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)