Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Izdaja
»
Fiskaliziranje računov virman-plačan z gotovino
Stopnja: Advanced Member
Pridružen(a): 22/09/2012(UTC) Objave: 35
|
Pozdravljeni!
Zanima me ali je že kdo pošiljal na fiskalizacijo račun, kateri je imel predviden način plačila virman in ga je kasneje stranka plačala z gotovino. Spremenili smo na računu način plačila 1 vendar mi navedenega računa ni dalo na seznam računov za ponovno fiskalizacijo.
Prav tako me zanima na kakšen način to kontrolirate...?
Lep pozdrav
Andreja |
Andreja Žehelj DAVIDOV HRAM D.O.O. |
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 30/12/2013(UTC) Objave: 57
|
Zdravo.
DataLab je dal navodilo, da se račun, ki je enkrat fiskaliziran, ne spreminja več. Da je treba tako nastaviti avtorizacije. Torej spremembe načina plačila na obstoječen računu ne morete narediti. Sprememba se dela preko stornacije računa (uporabite gumb Storno) in nov račun. Storno računa in nov račun se fiskalizira.
LP, Janja |
|
|
|
|
|
|
|
Račun ni bil fiskaliziran, saj je bil narejen na virman- odlog, kateri se ne fikalizira. Sedaj ga je stranka plačala z gotovino in moramo račun sedaj fiskalizirati in ni nikjer pojasneno na kakšen način naj storimo.
Spremenila sem način plačila na računu na gotovino, vendar to ni pomagalo... Prosim za pojasnilo... |
|
|
|
|
|
|
Zdravo. Na računu imate med čarovniku opcijo Fiskaliziraj nefiskalizirane račune. Če vam ga tam pokaze, potem ga boste lahko fiskalizirali. Če pa vam ga ne ... Pa iskreno ne vem. Tudi pri nas se je zgodilo, da ga ni pokazalo pa še nimam rešitve. LP, Janja |
|
|
|
|
|
|
|
Ja težava je v tem da na seznam nefiskaliziranih računov daje samo račune ki še niso bili natisnjeni ali konvertirani v katerokoli drugo boliko. V kolikor je račun že enkrat natisnje gani v trenutni verziji ni možno več fiskalizirat tudi če spremeniš način plačila na gotovino.
Žal... |
|
|
|
|
|
|
Drži :( Popravljam prvi moj odgovor. DataLab si je rešitev zamislil tako, da se računi, ki so na VD, ki se fiskalizira po izdaji (tiskanju) ne spreminja več. Zato vam trenutno ostane samo to, da ga z novim dokumentom stornirate in kreirate novega. LP, Janja |
|
|
|
|
|
|
|
To kar so si zamislili v DL ni sprejemljivo, saj zakon takšne rešitve ne podpira, saj gre v teh primerih samo za zahtevo davčnega organa, da prodajalec potrdi račun, ki je bil plačan v gotovini, čeprav ob njegovi izdaji ni bil tako opredeljen. Prodajalec NE SME STORNIRATI PRVOTNEGA POSLA, saj ne gre za računovodsko napako in prav tako ne sme izdati dobropisa, saj se ne spreminja nobena glavna sestavina prvotno izdanega računa. V teh primerih bo prodajalec že izdan račun, ki ni bil potrjen pri davčnem organu, le potrdil, računovodsko pa ne bo ničesar knjižil..-prepis iz IKSA-Potrjevanje računov v veleprodaji-Naknadno davčno potrjevanje že izdanih računov. |
|
|
|
|
|
|
Žal ... Počakajmo, da se oglasi še kdo iz DataLaba. LP, Janja |
|
|