Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
SvenLiVid
#1 Objavljeno : 12 February 2016 10:59:43(UTC)
SvenLiVid

Stopnja: PA User

Pridružen(a): 24/04/2009(UTC)
Objave: 31

Kako spriječiti promjenu tipa identa u šifrantu vrsti idenata?

- ako se otvori Šifrant vrsta idenata i odabere određena knjigovodstvena vrsta moguće je promijeniti tip identa na toj knjigovodstvenoj vrsti i to pomoću scroll gumba na mišu
- to prođe neprimijećeno, jer se promjena snimi odmah kada se kursorskom tipkom ili klikom miša pređe na slijedeću knjigovodstvenu vrstu ili se ugasi šifrant vrsti idenata.

Koje su moguće pojave, primjeri iz prakse:
Slučaj 1.:
- definirana je knjigovodstvena vrsta koja je po svom tipu "P - proizvod/poluproizvod"
- tijekom pregleda knjigovodstvenih vrsta idenata, nevezano uz sam ident, bila je odabrana upravo ta knjigovodstvena vrsta i promijenjen je tip identa sa "P" na "H - uslužni paket"
- nakon te promjene identi te knjigovodstvene vrste više nemaju:
- skladišni karton
- sastavnicu

Slučaj 2.:
- definirana je knjigovodstena vrsta, po tipu "U - usluga"
- na sličan je način promijenjen tip identa, i to ponovno na "H"
- identi te knjigovodstvene vrste predstavljaju radne operacije
- nakon te promjene više se ne može unijeti izvršeni rad na određeni radni nalog

Najbolji dokaz da postoje inteligentne vrste u svemiru je taj što ih mi još nismo pronašli...
czg.financije2
#2 Objavljeno : 15 February 2016 11:34:15(UTC)
czg.financije2

Stopnja: Newbie

Pridružen(a): 19/01/2015(UTC)
Objave: 1

Vjerujem - ne želim provjeravati. Bez upozorenja ostajete bez kartica.
Ako vratite tip identa, naivno pitanje, dobijete kartice kao da ništa nije bilo?
SvenLiVid
#3 Objavljeno : 15 February 2016 11:49:57(UTC)
SvenLiVid

U prvom slučaju bi ostali bez mogućnost ispisa skladišnog kartona ako bi se tip identa promijenio na U-Usluga, dok promjenom na H - uslužni paket odjednom ident više nema sastavnice.
Da, vraćanjem tipa, vrati se sve "u normalu", kao da se ništa nije dogodilo.
Samo, pri tome, pošto se ta promjena može napraviti zaista slučajno, nije odmah vidljivo da su "nestanci" i "čudna ponašanja" uzrokovani tom promjenom, već kasnije, kada netko pokuša raditi, recimo, radne naloge ili ulazi u sastavnice ili slično, i odjednom za taj ident ne dobiva ništa.
Najbolji dokaz da postoje inteligentne vrste u svemiru je taj što ih mi još nismo pronašli...
SvenLiVid
#4 Objavljeno : 14 April 2016 07:56:08(UTC)
SvenLiVid

Eto, upravo ovaj tren sam imao slučaj:
Na prvoj razini sastavnice je tip identa za knjigovodstvenu vrstu promijenjen, i to slučajno, sa P na H
Identi tipa H ne mogu imati sastavnicu i nekoliko stotina radnih naloga koje je trebalo lansirati u proizvodnju nisu bili otvoreni u podnivoe sastavnica.
Promjenom tipa natrag u P to je odjednom postalo moguće.
RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,519 sekunde.