Rank: Guest
You have been a member since:: 19/06/2012(UTC) Posts: 511
|
<P>V Administratorski konzoli na poziciji Nastavitve / Parametri programa / Artikli / Nastavitve iskanje / Po nazivu ... sem hotel v standardni SELECT stavek vnesti poleg naziva blaga, raznih cen itd tudi prikaz trenutne zaloge. Sploh ne vem, zakaj je tam že po default-u ni. Itak vsi poskušamo najprej prodati zalogo. Če jo ne vidim, pišem predračun malo na pamet. Prejšnji</P> <P>SELECT Ident, Aktivno, Naziv, MPCena, VPCena, VPCena2, Sestavnica FROM MS ORDER BY naziv</P> <P>sem zamenjal z </P> <P>SELECT ms.Ident, ms.Aktivno, ms.Naziv, Zaloga.Zaloga, ms.MPCena, ms.VPCena, ms.VPCena2, ms.Sestavnica FROM MS, ZALOGA WHERE ms.ident = zaloga.ident ORDER BY Naziv</P> <P>V meni-ju Pantheon-a pod opcijo SQL InterActive zadeva deluje pravilno. Skratka, natanko po moji želji. Na tem mestu pa ne. Po vnosu iskalnega niza dobim željeni niz ponovljen tolikokrat, kolikor je vseh elementov v bazi, vsakokrat z eno od zalog, ki so v tabeli zaloga. Potem preskoči na naslednji niz po abecedi.</P> <P>Skratka, priznam, da od tu naprej ne znam. Vseeno pa bi bilo dobro, če bi privzeti SELECT vseboval zalogo</P>
|
|
|
|
|
|
Rank: DL Partner
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Posts: 82
Was thanked: 2 time(s) in 1 post(s)
|
predlagam, da si kreirate poljubi view in le tega kličete v tem poljubnem iskanju in pa napišite ga v strukturi Pantheon 5.5, torej konkreten primer:
view:
CREATE VIEW [dbo].[vhe_A_Zaloga] AS SELECT a.acIdent, a.acActive, a.acName, x.anStock,a.anRTPrice, a.anWSPrice, a.anWSPrice2, a.anPrStPrice FROM tHE_SetItem a, tHE_Stock x WHERE a.acIdent = x.acIdent
Nato pa v Poljubnem iskanju uredite select:
select acident, acActive, Acname, anStock, anRTPrice, anWSPrice, anWSPrice2, anPRStPrice from vhe_A_Zaloga
|
|
|
|
|
|
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,469 seconds.