Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
Guest
#1 Posted: : 18 December 2001 01:00:00(UTC)
Guest

Rank: Guest

You have been a member since:: 19/06/2012(UTC)
Objave: 511

Racunovdkinje na Labodu trdijo, da se lastna raba napacno knjizi, ker se knjizi samo DDV na 76 (debet) in na 26 (kredit), one pa trdijo, da bi se na 76 debet moral knjiziti znesek skupaj brez DDV, na 26 debet znesek DDV in na 12 skupen znesek. Glede na to, da se jaz na to sploh ne spoznam, bi prosil, ce mi nekdo pove zakaj je temu tako. <br><br>Vesna je baje rekla, da je vprasala racunovdkinjo, ki ji je potrdila da je tako kot dela hermes pravilno, jaz pa bi vseeno zelel vase mnenje. Konti v posl dog pa so nastavljeni:<br>prihodek kr prodaja: 766001, nab. vrednost komisija: 700001 (ta je v tem primeru odvec, ce se ne motim), nab. vred. prodan. blaga db: 700001, konto zaloge mat./blg. KR: 630001,<br>konto (kupec): 120001, konto pr. na poziciji dokumenta pa je 766001. <br><br>Moti me, da v navodilih ni primera nastavitev kont za LP... Imajo na labodu kaj narobe nastavljeno ali narobe razmisljajo? :-)<br>
Guest
#2 Posted: : 18 December 2001 01:00:00(UTC)
Guest

Rank: Guest

You have been a member since:: 19/06/2012(UTC)
Objave: 511

Vse nastavitve in obrazložitve SO v navodilih za uporabo.<br>Glej <a href="http://www.datalab.si/navodila45/00611.html">Izdaja za lastno porabo</a>, od koder imaš tudi linke na vse potrebne podatke in povezane primere.<br>Glej <a href="http://www.datalab.si/navodila45/00509.html">Izdaja za lastno porabo</a><br>Iz lastne porabe se praviloma knjiži samo davek. V izjemnih primerih, ko nastane prihodek in terjatev (npr. do delavcev), te knjižimo ročno. Podrobnosti kot rečeno v navodilih.<br><br>PRAVILOMA se od lastne porabe OBRAČUNA SAMO DAVEK.Takih primerov je več: npr. pri inventuri ugotovljeni manko, ki presega dovoljenega.<br>Porabo materiala iz lastne porabe tudi knjižimo.<br>SAMO v nekaterih primerih (ki jih navajate tudi vi), se knjižijo lahko še prihodki, kar knjižimo ročno.<br>Ali, če povzamem besedilo IKSa:<br>- knjiženje brez priznavanja prihodkov (ta pri lastni porabi nastopi VEDNO) se knjiži avtomatsko<br>- knjiženje s priznavanjem prihodkov (ta del se ne knjiži avtomatsko, avtomatsko bo knjižena poraba materiala in DDV, knjiženje prihodkov dodamo ročno)<br> <br>Tako je zapisano tudi v navodilih za uporabo.<br><br><br><br>
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)