Rank: Advanced Member
|
Pozdravljeni! V želji po nadgradnji kontnega plana (načrtujemo prehod z novim letom) sem v šifrantu kontnih planov testno odprl nov zapis ter prenesel podatke s pomočjo uvoza iz spletnega servisa. Kreirala se je nova zaporedna številka (2), dodal sem naziv, datum veljavnosti (11.12.2015) in to je vse. Kljukica Aktiven kontni plan ni obkljukana. Danes kliče računovodkinja, da je celoten kontni plan podrt. Avtomatsko knjiženje ne deluje, ker konti ne obstajajo. Grem v nastavitve knjiženja, program mi ponuja le konta iz novega kontnega plana, kljub temu, da je aktiven kontni plan izbran trenutni (torej stari). Sledil sem navodilom na usersiteu, ne vem, kaj je šlo narobe. https://usersite.datalab...I/Default.aspx?ctxid=270Delamo na verziji 1001010. Ali mi lahko prosim nekdo svetuje? Hvala za vaše odgovore že v naprej. Lp, Boga Edited by user 21 May 2018 14:53:33(UTC)
| Reason: Not specified
|
|
|
|
Rank: Member
|
Pri novem kontnem planu dolker ni urejen, dajte datum nekam v prihodnost in ga potem nastavite, ko se bo res začel uporabljati. Vi ste ga dali na 2015 in če kontov v novem ni, je zmešnjava. V glavnem, veljavnosti ne nastavljajte za nazaj.
|
|
|
|
|
Pero79, sem poskusil tudi to, zamenjal datum na 1.1.2019 in potrdil spremembe, vendar PA še vedno jemlje konte iz novega kontnega plana.
|
|
|
|
Rank: Member
|
Hmm, to pri meni deluje. Če je kontni plan pod številko 1 ostal tak kot je bil, bi jaz pač tega (2) novega izbrisal.
|
|
|
|
|
Težava rešena, hvala g. Simonu Klemnu za pomoč, potrebna je bila ponovno prijava v program na vseh uporabnikih, da se je nastavitev posodobila. Pero79, za datum veljavnosti ste imeli prav, nastavili smo ga na 1. 1. 2019.
Lep pozdrav Boga
|
|
|
|
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2025, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0.451 seconds.