Stopnja: Newbie
Pridružen(a): 18/06/2014(UTC) Objave: 9
|
Pozdrav,
na dokumentima internih prijema, npr višak, u postavkama VD/Robna konta kao da knjizi obrnuto, pa tako u koloni Konto za zalihe materijala Dug gdje se kod obicnih prijema unosi konto skladista npr 13XX i knjizi dugovno kod internih prijema konto iz ovog polja knjizi potrazno pri autom knjizenju. Ovo se desava na vise baza sa vise razlicitih verzija. Ali nije ovo problem, zamijenio sam konta i dobio knjizenje kako zelim tako da mi ovo ne predstavlja problem, ovdje ga spominjem samo iz razloga nebi li saznao neko objasnjenje zasto je ovo ocito sa namjerom ovako postavljeno.
Druga stvar mi je vec problem, na dokumentu internog prijema - visak u VP (1V0) na skladištu VP gdje sam podesio knjiženje po prodajnim cijenama mi ne knjiži dobro - stalno povlači MP vrijednost na konto zalihe. Ako oznacim na skladištu knjiženje po nabavnim cijenama knjiži uredno, po MP cijenama također, ali po prodajnim cijenama opet povlači MP vrijednost. Probavao sam razne varijante knjizenja ali uvijek isto - jeli označim knjiženje po prodajnim cijenama - povlači MP vrijednost. I ovo mi se dešava na različitim bazama sa različitim verzijama - 10.0.5.20 - 10.0.10.20.? Ovo je problem jer ne knjizi dobro interne prijeme na skladistima gdje se knjizi po prodajnim cijenama!?
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Newbie
Pridružen(a): 18/06/2014(UTC) Objave: 9
|
Nisam obracao paznju ali sad vidim da ustvari ne knjizi uredu ni po maloprodajnim cijenama, zaduzi ok konto zalihe po MP vrijednosti ali sav iznos iznad nabavne vrijednosti priznaje na konto RUC (na zalihi)potrazno a trebao bi uracunati PDV priznati na konto uracunati PDV potrazno.Kalkulacija kad vidim uredu je, uredno prikazuje uracunati PDV. Ali, kad zadam autom knjizenje sav iznos priznaje na RUC umjesto dio na RUC a dio na PDV potrazno.
Dakle, INTERNI PRIJEMI (npr. višak u VP ili MP) definitivno se ne knjiže dobro na skladištima na kojima je podešeno knjiženje po prodajnim ili maloprodajnim cijenama.??
Ne znam sta je u pitanju? Ako neko ima interne prijeme da mu knjizi dobro po PC ili MPC bio bih zahvalan da se javi...?
|
|
|
|
|
|
Hitra navigacija
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.