Usersite
»
UserSite SR
»
Podešavanja
»
Program
»
Unos podataka iz Excel file u pantheon
Stepen: Newbie
Pridružen(a): 23/11/2019(UTC) Komentari: 6
|
Dobar dan. Da li mi neko može pomoći oko unosa podataka iz Excel file u pantheon. Znači kad su mi instalirali pantheon u firmi gospođa koja je to uradila ubacila mi je početni Excel file u pantheon sa artiklima cijenama itd. ali nije objasnila kako se to radi. Eh sad mene zanima kako to da uradim. Ovaj početni excel file treba da izbrišem nekako iz programa jer se 70% promjenio i treba da ubacim novi file sa novim artiklima. Ima previše artikala da idem i ubacivam jedan po jedan, previše bi mi vremena trebalo ali ako ne postoji opcija da ih ubacim sve odjednom morati ću jedan po jedan. Unaprijed se zahvaljujem.
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 18/07/2013(UTC) Komentari: 3 
|
Prvo pitanje je koliko poznajes baze? Ovo te pitam jer ce ti trebati import ne samo za ovo,vec i za druge stvari. Tabela sa artiklima je the_SetItem, u nju importujes osnovne cene. Polja odnosno kolone u excelu koja moras da definises su acIdent, anSalePrice i anRTPrice. acIdent je sifra artikla, anSalePrice je MP cena a anRTPrice je VP cena ili mozda obratno, ne znam napamet. Popunis tabelu sa siframa i cenama i sacuvas u .xls formatu.Mp cena mora da ti bude VP + PDV. Onda udjes u SQL editor i nadjes tu tablelu koju sam naveo i iscitas je celu. Gore imas dugme za uvoz i dalje te sve vodi. Obavezno izaberes da je kljuc acIdent i izaberes opciju update.
Eto u kratkim crtama.
|
|
|
|
|
|
|
Jako slabo poznajem program. Malo vremena sam proveo u njemu. Ja sad gledam ovo što ste napisali kao tele u šarena vrata. Ona žena sto je ovo uradila za nas je koristila 5 kolona u excelu: naziv artikla - šifra artikla - proizvođač - cijena u BAM - prodajna cijena u BAM. Problem je u tome što nije objasnila kako se to radi. Mi nemamo MP cijene jer se firma bavi veleprodajom.... Ako Vam nije problem da objasnite korak po korak kako šta se radi kao najvećem retardu ikada, bio bi jako zahvalan. Ima li gdje video guide gdje se to vidi kako se radi? Edited by user 27 November 2019 11:16:35(UTC)
| Reason: Not specified
|
|
|
|
|
|
Stepen: Member
Pridružen(a): 31/07/2015(UTC) Komentari: 13
|
Prvo pitanje je da li uvozite nove artikle u šifarnik artikala? Ako da, onda je struktura excel fajla drugačija, a ako ne onda je je struktura koju ste opisali tačna. Ta prodajna cena je cena bez PDV-a. MP cena je oznaka za prodajnu cenu uvećanu za PDV i ništa drugo. To su cene koje će vam program autoamtski ponuditi kod prodaje, što ne znači da ne možete da ih menjate.
|
|
|
|
|
|
|
Uvozimo nove artikle tj. postoji stari šifranik artikala tako da moram nekako izbrisati stari i ubaciti novi. Tačno prodajna cijena je bez PDV-a. Meni je problem gdje naći ovo da uradim i da napravim excel file bez greške da bi ga ubacio u program.
|
|
|
|
|
|
Stepen: Member
Pridružen(a): 31/07/2015(UTC) Komentari: 13
|
U šifarniku artikala - uvoz-izvoz (to su vam one dve obrnute strelice u gornjem desnom uglu), imate uvoz iz Excel datoteke. Kada to pokrenete otvoriće Vam se novi prozor sa opcijama i izaberite Izvoz strukture Excel datoteke idenata. Taj fajl sačuvajte negde na računaru i popunite sa novim artiklima, ali vodite računa koje su Vam kolone neophodne (PDV, šifra, naziv...). Brisanje artikala iz baze možete uraditi samo jedan po jedan i to jedino ako se nigde u programu nisu upotrebljeni, a zbirno brisanje može da uradi neko iz podrške. Uvoz novih artikala se radi na istom mestu gde ste i izvezli strukturu za uvoz.
|
|
|
|
|
|
|
Evo uspio sam. Hvala Vam puno Edited by user 10 December 2019 15:29:58(UTC)
| Reason: Not specified
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SR
»
Podešavanja