Usersite
»
UserSite SI
»
Kadri
»
Plače
»
čAKANJE NA DELO-DELNO SUBVENCIONIRANO
Stopnja: Newbie
Pridružen(a): 12/03/2013(UTC) Objave: 5
|
Živijo! Pri izračunu plače oz. nadomestila za čakanje na delo(ČAK)mi na REK-1 v polju 105(nadomestila plač, ki ne bremenijo pravnih oseb)prikaže celoten znesek in ne samo 892,50€ kolikor znaša max. subvencija. Kakšen namig, lepo prosim!!!
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Member
Pridružen(a): 03/12/2014(UTC) Objave: 12
|
Pozdravljeni, pazite, da pod 105 vpišete bruto znesek in od tega zneska Zavod vrne 80 % - torej max. 892,50 € (kar znese bruto 1.115,63 €). Sem pa tudi zasledila, da pri višji plači NE upošteva maximuma, torej predvidevam da bo subvencija samo do maksimalne višine? Imam pa sama dilemo saj morajo delavci na čakanju dobiti 80% od nadomestila plače oz. ne manj kot minimalna plača. Zato mi pri obračunu plače program kreira VZ: IRM, ki pa ga NE upošteva v polje 105. Mislim, da bi program moral kreirati drugo vrsto zaslužka, da bi se ta znesek upošteval, saj delavec dobi (mora dobiti) in naj bi tudi podjetje dobilo subvencionirano... LP L.
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Advanced Member
Pridružen(a): 21/09/2012(UTC) Objave: 30
|
Spoštovani, tudi jaz se srečujem z enako dilemo... kako ste uspeli to rešiti, da se v polje 105 vpiše max. znesek, ki ga povrne zavod in kako ste obračunali razliko do 80% bruto plače, ki jo je potrebno delavcu izplačati po ZDR (če je višja od zneska ki ga povrne zavod)?
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Member
Pridružen(a): 02/12/2020(UTC) Objave: 15 
|
Nadomestilo plače za čas čakanja na delo od 1.11.2020 se še vedno odmeri tako kot do sedaj v skladu z ZDR1 137. člen ( 7 odstavek.) Subvencija pa je lahko največ v višini povprečne slo. place cca 1.799,07 EUR (bruto I), vendar ne več kot če bi delavec delal. 80% nadomestila plače pa je omejena z višino najvišjega zneska denarnega nadomestila za primer brezposelnosti, določenega v zakonu, ki ureja trg dela. Izplačano denarno nadomestilo ne more biti nižje od 530,19 EUR in ne višje od 892,50 EUR bruto. Znesek dejanskega vračila subvencije s strani zavoda ni predmet poročanja na REK obrazcu,ampak se v rek in irek vpisuje izplačano nadomestilo v celoti. Predvidevam da bo zavod sam izračunal 80% nadomestila za navzkrižno kontrolo. Kako se poroča na Rek in iRek: Suma Rek1 polje 105 in iREK polje B02 = 80% nadomestila v skladu z ZDR1 137 člen/7 odst. Če potrebujete pomoč pri nastavitvah se lahko vedno obrnete na podporo. Uredil uporabnik 03 December 2020 11:18:17(UTC)
| Razlog: Ni naveden
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Kadri