Usersite
»
UserSite SI
»
Kadri
»
Plače
»
RMO-RAZLIKA DO MINIMALNE OSNOVE - OBRAČUNANA
Rank: PA User
You have been a member since:: 02/02/2010(UTC) Objave: 5
|
Pri avtomatskem knjiženju mi javi napako, ker nimam prednastavljenih kontov. Zanima me, kako imate vi nastavljene konte?
Hvala.
Lp, Heda
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
You have been a member since:: 23/12/2009(UTC) Objave: 53
|
RMO razlika do minimalne osnove je v breme delodajalca.
Primer kontiranja je spodaj,seveda pa ga morate prilagoditi vašemu kontenmu planu. Primer spodaj je kontiran na priporočen kontni plan 2016 za gospodarstvo in prednastavljeno analitiko
Kontirano je po razredih
47(41) - strošek prispevkov iz naslova razlike do pokojninske osnove 25(02) - Kratk. obveznosti za vračunane in neobrač.plače - pok.osnova 25(31) - Kratkoročne obveznosti za prispevke iz bruto plač in nadomestil plač- rmo
torej knjižba bi v našem primeru bila
4741/2502 2502/2531
|
|
|
|
Rank: Member
You have been a member since:: 24/06/2016(UTC) Objave: 24
|
S čim pa zapirate 2531? Če je to samo obračunano? Saj tega delodajalec dejansko be plača ali sem kaj zgrešila? To samo zviša znesek na osnovo za obračun prispevkov. *Ali se zmanjša 2530 za znesek 2531, pol bi si morali vse nastavitve zadaj pri plači prilagoditi ali je drugače? *Pa če je v breme delodajalca ni pol 262 bolj primeren? *Kakorkoli že ta razlika potem "tolče"ven.... Glede na PANTHEONOVE nastavitve se mi zdi da tak način ni možen, da je razviden znesek razlike do minimalne osnove mogoče sama knjižba 2502/2502 saj se vrednostno že upošteva v samem obračunu plače oz. avtomatskem knjiženju - tako so nastavili ko je prišlo to ven in od takrat se ni nič spremenilo vsaj ne da bi vedela.... če se motim prosim za komentar :) bi bilo odlično, da bi vse delalo v nulo.. Edited by user 30 January 2021 22:14:07(UTC)
| Reason: Not specified
|
|
|
|
Rank: Member
You have been a member since:: 02/12/2020(UTC) Objave: 15 
|
Kontirajo se samo prispevki na vrsti dela in ne sam VZ. Obveznost se zapira preko trr knjižbe ob plačilu prispevkov in davkov (suma).
Konte pa prilagodite vašemu načinu knjiženja.
Lep pozdrav. Simona
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Kadri
»
Plače
»
RMO-RAZLIKA DO MINIMALNE OSNOVE - OBRAČUNANA
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2025, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,497 seconds.