Rank: Datalab
You have been a member since:: 14/08/2009(UTC) Objave: 1
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
|
Kad rasknjižavam POS račune ako ih ima oko 6000 za period od 15 dana javi grešku i ako ih uspije prikupiti opet javlja istu grešku i kad ih hoću knjižiti word
|
|
|
|
You have been a member since:: 14/08/2009(UTC) Objave: 0
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
Evo pripremam situaciju da bih mogao istestirati, možeš li mi prije toga reći da li ti se ovo dešava kada uzmeš manji broj računa za knjiženje?
|
|
|
|
|
Našsao sam jednu bazu koja imam uslove za testiranje. Ponovo sam rasknjižio sve POS račune (15.000 pozicija na temeljnici) i nisam imao ovakvu grešku.
Da li je moguće da pošalješ bazu, da probavmo pregledati u tom navedenom logu o čemu se radi?
|
|
|
|
|
ne bi trebalo da je do PA, moguce do sqla. Prvo pokusaj povecati velicinu log fajla tempdb sistemske tabele, imas na properties inital size i autogrowth. Provjeri i da li imas za polje koje javlja u gresci active_transaction.
Najlakse cemo provjeriti da zakacis bazu, ako radi na nekom nasem sqlu odmah je jasno u cemu je problem.
LP
|
|
|
|
|
Riješeno na sqlu je bilo malo rezervisanog mjesta i čišćenjem shrink tempa Možeš potvrditi Hvala
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2025, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,409 seconds.