Stepen: Datalab
Pridružen(a): 14/08/2009(UTC) Komentari: 1
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
|
pozz
evo da objasnbim o cem je riječ. Kada pravimo prijenose između skladišta odnosno između poslovnica i centrale ovdje u žepču, dešava se da dolazi do promjene cijena za ta maloprodajna skladišta, sto je i normalno u odnosu na trzište. E sada meni pantheon to sve uredno odradi tj. promieni mi cijenu na prijemnom skladištu ali kada treba da vidi onaj čarobnjak za promjenu cijena koji se artikli mijenjaju, tj cije se cijene mijenjaju, nista se ne desi. tj ne vidi da se desi promjena cijene. Znaci on cijenu promijeni ali čarobnjak za promjenu cijene ne vidi stavke prema kojima bi ja trebao da kreiram promjenu cijene za određeno skladište, sto mi kasnije stvara probleme u trgovačkoj knjizi koju vode kolege u poslovnica. Desi se to da u trgovačkoj knjizi po određenim cijenama uđe određena količina artikala a kasnije kada se desi promjena cijena a ja nemam dokument kojim bi to opravdao u trg. knjizi stvori se razlika jer artikli nisu usli i izasli po istim cijenam. Vidjeo sam jos i u AK pod roba da postoji stavka "automatsko pokretanje promjene cijena" i dali to trebam ukljuciti ili nesto drugo.
LP
|
|
|
|
Pridružen(a): 14/08/2009(UTC) Komentari: 0
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
Provjeri postavku u vrsti dokumenta prijenosa Popunjavanje prodajne cijene. Obavezno mora biti iskljucena (isto kao kod prijemnih dokumenata) jer ako je upaljena nemozes raditi nivelaciju kroz carobnjak buduci da se cijene odmah popune u sifrant. A carobnjak radi tako sto uporedjuje cijenu iz sifranta i cijenu iz panela prijemno skladiste. Nakon iskljucivanja opcije (ako je do nje) zatvori PA i ponovo udji i trebalo bi biti ok.
|
|
|
|
|
Hvala druze Harune na tako brzom odgovoru.
Evo isključio sam u VD da ne popunjava prodajnu cijenu(isljucio kvakicu) i testirao na jednom dokumentu i djeluje mi da je ok.
Nisi mi nista napisao za postavku u AK vezano za automatsku poromjenu cijena, ili da ostavim isključeno i da zaboravim na tu opciju.
LP
|
|
|
|
|
Ta opcija je jedna od novina kod promjene cijena. Omogucava ti da na prijemu i prijenosu(ako je ukljucena) da kada promijenis prodajne cijene i snimis dokument da te pita da li zelis da kreiras promjenu cijene. Ovo ti smanjuje mogucnost da na prijemu nakon sto si promijenio cijene zaboravis uraditi 10A. Znaci opcija je po zelji, ako je smatras korisnom ukljuci. I dobra stvar kod nje je sto automatski 1.izradi dokument, 2.potvrdi ga(ne moras ici na dugme potvrdi) 3. samim time prenese odmah cijene u sifrant
Za njeno pravilno funkcioniranje potrebno ti je jos u vrsti dokumenta promjene cijene odrediti za koja skladista se uvazavaju odredjene vrste dokumenta. Recimo za promjenu cijene u veleprodaji mogao bi oznaciti ovako iz priloga.
|
|
|
|
|
|
|
|
|