Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 14/08/2009(UTC) Objave: 1
Prejete zahvale: 2 krat v 2 objavah
|
Sindikat u procentima za neto platu za sve radnike-formula i konkretan primjer.
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 14/08/2009(UTC) Objave: 0
Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
|
mala greška u ovoj formuli, ispravljam: Promjer firma računa Sindikalnu članarinu na Redovan rad RDČ i na Rad na praznike PRR i na rad nedjeljom RRN, a koeficijent 1%, onda biste, na sve ove VZ zakačili kvačicu da su osnova za izračun SIN; kreirali biste VZ SIN, faza obračuna H - odbitak, dodali Redovan rad SK, nema doprinosa i poreza, a formula za VZ SIN bi bila: (#VZRDČ-N#+#VZPRR-N#+#VRRN-N#)*0,01 ili (#VZRDČ-Vrednost#+#VZPRR-Vrednost#+#VRRN-Vrednost#)*0,01. Nadam se da sam bila jasna, ako ne, recite da vam onda šaljem print screen postavki.
Lp, Admira
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrav Adnan,
Nije mi jasno vase pitanje, trazite od mene da vam posaljem formulu i primjer i procenat, a niste mi uopce objasnili sta trebate dobiti. mogu vam sad asmo reci kako treba da uradite, a ako zelite konkretan primjer i formulu, posaljite informacije sta vam treba. Uglavnom, na svakoj VZ trebate oznaciti da je osnova za izracun SK, a formula i procenat je proizvoljna odluka firme. Imala sam jedan primjer, u firmi pa vam to mogu navesti, npr. ako se sindikalna clanarina obracunva na VD RDČ - redovan rad formula bi bila #VZRDČ-Vrednost#*koef. (koji firma odluči i koristi), sto znači da se sindikalna članarina obračunava na vrijednost Redovnog rada. I naravno morate oynačiti da je RDČ osnova za izračun SKČ. ako nisam pomogla molim vas dajte mi još informacija pa da riješimo ovo.
Lp, admira
|
|
|
|
|
|
|
I još da naponem, morat kod VZ SIN - Sindikalna članarina, pridruziti Vrstu rada, bez obzira što nema doprinos i porez. I naravno u Šifrantu subjekata i PM kod radnika podesiti postavke za Sind. Čl. o tome imate u Helpu objšanjeno. mozda bolje ova formula ako imate Više VZ na koje obračunavate SIN onda ih samo sumirate u formuli,
(#VZRDČN#+#VZPRRN#)*koef. lp
Admira
|
|
|
|
|
|
Hitra navigacija
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.