Stopnja: PA User
Pridružen(a): 22/01/2010(UTC) Objave: 2
|
138 člen pravilnika o uporabi ZDDV pravi, da je na dokumentu treba prikazati podatke o davčni osnovi in znesek DDV, dolgovan na podlagi obrnjene davčne obveznosti, ki ni vključen v skupni znesek obračunanega DDV . ( Verjetno to velja tudi, če ddv sploh ni obračunan) . Problem je v tem, da meni ne uspe sestaviti dokumenta ( izdati računa), ki bo ustrezal tej določbi, čeprav uporabljam tarifne številke od G0 do G8 v vseh možnih kombinacijah. Pogrešam navodila o uporabi šifranta tarifnih številk - kako in kdaj se uporablja katera od kljukic ter kaj in kje kljukice povzročijo bodisi na dokumentu, davčnih evidencah ali glavni knjigi.
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 18/01/2010(UTC) Objave: 27
|
Pozdravljena! Najprej bi porpavil, da gre za 76a člen. Navodila so pa tukajle: http://help.datalab.si/p55/009442.htmlPotrebno je obkljukati v terifnih številkah, da DDV obračuna prejemnik. Lp
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 22/01/2010(UTC) Objave: 2
|
Ja, Matjaž, to je že ok sem pogruntala, da je fora v izpisu, pa vendar- pojdi pogledat seznam izdanih računov... Davek prišteje k računu, to je prvo, drugo pa je , da je izpis teh računov mogoč le v prednastavljenih reportih, ne pa v tistih , ki jih imamo kreiranih za lastno uporabo . Migracijo smo izvedli januarja letos, kreiranje novih in popravljanje starih izpisov pa je misija nemogoče. Mi deluje kot Mikrosoft... Brez njega ne gre, z njim pa tudi ne.
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 18/01/2010(UTC) Objave: 6
|
sabinap1 piše:Ja, Matjaž, to je že ok sem pogruntala, da je fora v izpisu, pa vendar- pojdi pogledat seznam izdanih računov... Davek prišteje k računu, to je prvo, drugo pa je , da je izpis teh računov mogoč le v prednastavljenih reportih, ne pa v tistih , ki jih imamo kreiranih za lastno uporabo . Migracijo smo izvedli januarja letos, kreiranje novih in popravljanje starih izpisov pa je misija nemogoče. Mi deluje kot Mikrosoft... Brez njega ne gre, z njim pa tudi ne. Tudi jaz imam drugače izdelane račune. Na njihovenm računu skopiraš iz "ReportSummary: DetailFooter" ( torej tam kjer je rekapitulacija in davki ) v kompletu cel del na desni strani in preneseš na svoj račun. Pri tem je potrebno paziti da se skopira samo vsebino DetailFooter-ja in ne celega bloka DetailFooter. Skopiramo s crtl-C (copy/kopiraj), in na svojem računu prilepimo z ctrl-V(paste/prilepi). Pri lepljenuju z miško nastavimo pozicijo in ko je text na pravem mestu kliknemo z levim gumbom.
|
|
|
|
|
|
Hitra navigacija
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.