Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
sabinap1
#1 Objavljeno : 01 February 2010 15:57:06(UTC)
sabinap1

Stopnja: PA User

Pridružen(a): 22/01/2010(UTC)
Objave: 2

138 člen pravilnika o uporabi ZDDV pravi, da je na dokumentu treba prikazati podatke o davčni osnovi in znesek DDV, dolgovan na podlagi obrnjene davčne obveznosti, ki ni vključen v skupni znesek obračunanega DDV . ( Verjetno to velja tudi, če ddv sploh ni obračunan) .
Problem je v tem, da meni ne uspe sestaviti dokumenta ( izdati računa), ki bo ustrezal tej določbi, čeprav uporabljam tarifne številke od G0 do G8 v vseh možnih kombinacijah.
Pogrešam navodila o uporabi šifranta tarifnih številk - kako in kdaj se uporablja katera od kljukic ter kaj in kje kljukice povzročijo bodisi na dokumentu, davčnih evidencah ali glavni knjigi.
MATJAZH
#2 Objavljeno : 01 February 2010 16:32:25(UTC)
MATJAZH

Stopnja: Datalab

Pridružen(a): 18/01/2010(UTC)
Objave: 27

Pozdravljena!

Najprej bi porpavil, da gre za 76a člen.

Navodila so pa tukajle: http://help.datalab.si/p55/009442.html

Potrebno je obkljukati v terifnih številkah, da DDV obračuna prejemnik.

Lp
sabinap1
#3 Objavljeno : 05 February 2010 05:14:54(UTC)
sabinap1

Pridružen(a): 22/01/2010(UTC)
Objave: 2

Ja, Matjaž, to je že ok sem pogruntala, da je fora v izpisu, pa vendar- pojdi pogledat seznam izdanih računov... Davek prišteje k računu, to je prvo, drugo pa je , da je izpis teh računov mogoč le v prednastavljenih reportih, ne pa v tistih , ki jih imamo kreiranih za lastno uporabo . Migracijo smo izvedli januarja letos, kreiranje novih in popravljanje starih izpisov pa je misija nemogoče. Mi deluje kot Mikrosoft... Brez njega ne gre, z njim pa tudi ne.
regular
#4 Objavljeno : 18 February 2010 13:42:54(UTC)
regular

Pridružen(a): 18/01/2010(UTC)
Objave: 6

sabinap1 piše:
Ja, Matjaž, to je že ok sem pogruntala, da je fora v izpisu, pa vendar- pojdi pogledat seznam izdanih računov... Davek prišteje k računu, to je prvo, drugo pa je , da je izpis teh računov mogoč le v prednastavljenih reportih, ne pa v tistih , ki jih imamo kreiranih za lastno uporabo . Migracijo smo izvedli januarja letos, kreiranje novih in popravljanje starih izpisov pa je misija nemogoče. Mi deluje kot Mikrosoft... Brez njega ne gre, z njim pa tudi ne.

Tudi jaz imam drugače izdelane račune.
Na njihovenm računu skopiraš iz "ReportSummary: DetailFooter" ( torej tam kjer je rekapitulacija in davki ) v kompletu cel del na desni strani in preneseš na svoj račun. Pri tem je potrebno paziti da se skopira samo vsebino DetailFooter-ja in ne celega bloka DetailFooter.
Skopiramo s crtl-C (copy/kopiraj), in na svojem računu prilepimo z ctrl-V(paste/prilepi).
Pri lepljenuju z miško nastavimo pozicijo in ko je text na pravem mestu kliknemo z levim gumbom.
RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,530 sekunde.