Usersite
»
UserSite HR
»
Roba
»
Inventura
»
Upute za proces inventure
Rank: Datalab
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
|
Molimo kratke upute u vezi odrađivanja inventure u Pantheonu.
|
|
|
|
|
|
Rank: Datalab
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
Koraci u izradi inventure su sljedeći:
- preračunavanje prometa (Roba/Preračunavanje prometa, na panelu Obnavljanje zalihe označimo kvačice "Ponovni izračun cijena za vrednovanje" i "Obnavljanje zaliha" i kliknemo na Pokreni) - ispišemo trenutnu zalihu na skladištu (Roba/Zaliha/Pregled trenutne zalihe, ispis 147) - provjerimo postoji li neki ident sa količinom 0, a nekom vrijednosti - ako postoji, popravimo ili kontaktiramo knjigovođu za savjet što napraviti sa takvim identom, da li ga revalorizirati) - nakon toga, ispišemo sa Pregleda trenutne zalihe ispis Inventurnog lista (ispis 273) i popišemo robu u skladištu - zatim, otvorimo novi dokument inventure (Roba/Inventura) - iz čarobnjaka na inventuri pokrenemo operaciju "Stanje" te nakon što se učitaju svi identi koje po programu imamo na stanju u stupac inventura upisujemo količine koje smo prebrojali - kada smo sigurni da su sve upisane i prebrojane količine ispravne, kliknemo na tipku Potvrdi na dnu dokumenta inventure te time zaključimo inventuru na skladištu. Ako smo imali višak i/ili manjak, automatski se kreiraju i dokumenti inventurnog viška/manjka.
|
|
|
|
|
|
Rank: Newbie
|
Povlačenje stanja u Pantheonu jako dugo traje po cca 2 sata za zalihu od 15000 artikala na stanju, ako stavite kvačicu da želite idente s 0, a morate je staviti jer ako na inventuru trebate donijeti artikle koje nemate na zalihi, izbacit ce vam te artikle ako niste stavili kvačicu. Ja osobno kad radim inventuru dodajem preko čitača idente iz txt datoteka, pa znaju biti filovi sa 4000 idenata, pa to sve traje dok se učita jako dugo. A kad trebam ponovno povući stanje da mi se spoje redovi to traje po dva sata, srusi cijeli Pantheon i nijedna malorpodaja od 17 ne moze raditi dok se meni stanje ne odvrti. Tako da sam prisiljena stanje povlačiti po noći da smanjim štetu odnosno kako bi moje poslovnice mogle normalno raditi. Slala sam upite na podršku i očekivala riješenje i podršku no nista nisam dobila. To se mora optimizirati i poboljšati.
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite HR
»
Roba
»
Inventura
»
Upute za proces inventure
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0.734 seconds.