Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Inventura
»
Uvoz kosovnice za inventuro
Rank: PA User
|
Pozdravljeni!
Zanima me ali je v SE verziji (Build 554720) možno in kako to storim uvoziti idente po seznamu, ki je recimo moja kosovnica za izdelek?
Situacija je takšna: Za določen produkt z pripadajočo kosovnico sem naredil popis stanja (inventuro), ker pa želim potrditi samo delno stanje in ne za vseh cca 2K identov bi bilo zame precej hitreje, če bi lahko vsaj idente uvozil, da jin ne dodajam po vrsticah (cca 200 do 300 identov na posamezno kosovnico). Količine bi vnesel ročno, pozneje čitalec.
Hvala in LP
|
|
|
|
|
|
Rank: Datalab
|
Pozdravljeni!
Ne vem, če popolnoma razumem vaše želje...
Vnos lahko naredite preko datoteke za čitalec. V notepad vpišete seznam in ga nato uvozite - z enakimi navodili kot za čitalec oziroma še najbolje da uporabite čitalec.
Samo stanje v naprej, če imate to v mislih lahko napolnite z čarovnikom in nato samo vpisujete količine...
Lp
|
|
|
|
|
|
|
Zdravo, Čitalca nimam, ne poznam postopka za uvoz podatkov z čitalcem. Tukaj: (če bo link aktiven) https://usersite.datalab.eu/Wiki/tabid/178/language/sl-SI/Default.aspx#&&/wEXAQUGaHRtbGlkBQM1NjeoL0g3XfZDKKO24Gn464CK7y94wg==sem sicer našel navodila kako se to naredi, ampak ponavljam, ker nimam čitalca ne poznam detajlov. Še enkrat. Imam tiskan izvod kosovnice z Identi in količinami, ki sem jih ugotovil pri popisu materiala. Ročni postopek bi bil seveda takole: vpišem ident v novo prazno vrstico in potem še količino, potrdim vrstico in odprem novo vrstico itd... KER pa imam že kreirano Pantheon kosovnico (in posledično tudi Excel datoteko z Identi) je precej hitreje, če samo vtipkam v Excel preglednico še količine, potem tabelo ustrezno shranim (*.txt ali *.csv itd...) in UVOZIM v Pantheon pod inventuro, ali je to možno na takšen način? Hvala za odgovore.
|
|
|
|
|
|
|
Še moj odgovor, prosim preverite moje razmišljanje!
Med pisanjem sem ugotovil, da če vnesem pod "Čitalec" in potem "Vnos s čitalcem" takle vnos:
Ident1;15 Ident2;88 Ident3;789
itd... in potem "Potrdi" sem na inventuro dobil kreirane nove vrstice z pripadajočimi količinami. Zame je to trenutno dovolj.
Kreira se tudi izpis: "Prenešeno" Poz = 1 (in potem 2, 3, 4, ....) Status=OK Ident (z mojimi podatki) Količina (z mojimi podatki) Serijska št. = Skupaj ident
"Napake" je prazno!
"Pozicije" Ident, Naziv, Inventura (še enkrat isto kot "Prenešeno" in vse je OK)
Ali se ti zapisi kam posebej shranjujejo (tabela ali poslovni dogodek)? Ali lahko v bodoče to brez problemov uporabljam na ta način?
Količine materiala (zaenkrat in tudi v bljižnji prihodnosti tu ne bo spremembe) ne vodim z bar-kodo.
Hvala za odgovore.
|
|
|
|
|
|
Rank: Datalab
|
Pozdravljeni!
To je ok kar ste napisali... Saj čitalec ni nič drugega kot elektronska pomoč za beleženje v beležnico, excel, pantheon... Parametre z čim ločite količino od identa določate v administratorski konzoli, v vašem rpimeru je ; ok očitno.
Datoteka je tako ali tako lahko na vašem računalniku in jo samo uvozite ali pa pač direktno kopirate tako da predlagam, da shranjujete datoteke izven Pantheona, če želite obdržati zgodovino, ker sam Pantheon tega ne shranjuje oziroma shrani samo ob uvozu na pozicije dokumenta. Deluje pa tole z čitalcem na vseh blagovnih modulih. Recimo tudi prevzem lahko enako delate...
lp
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Inventura
»
Uvoz kosovnice za inventuro
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,465 seconds.