Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
rotarm
#1 Objavljeno : 13 July 2012 10:08:17(UTC)
rotarm

Stopnja: PA User

Pridružen(a): 24/04/2009(UTC)
Objave: 86

Pozdravljeni,

V novem podjetju pripravljam plačilne naloge za plače in nikakor ne znam dobiti BIC nalogodajalca na plačilni nalog, tudi ročno ne gre. Pri uvozu v Halcom mi javlja tudi napako da ni pravilna shema (ni semantično pravilna...). Ne vem ali je to povezano z manjkajočo BIC. Sicer imam nastavljen izvoz nalogov v obliko Halcom XML v 4.0.

Naj omenim da tudi pri kreiranju plačilnih nalogov iz dokumenta 120 javlja napako, v zvezi s sklicem (vključena kontrola (ponoven izračun) kontrolne številke sklica), čeprav je model 00 in številka računa - nič posebnega. Tudi v navodila sem že pregledala, pa žal ne najdem nič več, kar bi lahko popravila... Kakršnekoli pomoči bi bila zelo vesela.

Hvala in lep pozdrav
eri
#2 Objavljeno : 13 July 2012 15:01:26(UTC)
eri

Objave: 46

Ali imate v šifrantu subjektov pri banki, preko katere plačujete, pod "Banka" vpisano SWIFT/BIC kodo?
rotarm
#3 Objavljeno : 13 July 2012 15:10:49(UTC)
rotarm

Imam.
janjake
#4 Objavljeno : 13 July 2012 15:23:02(UTC)
janjake

Stopnja: Advanced Member

Pridružen(a): 21/11/2011(UTC)
Objave: 179

Prejete zahvale: 5 krat v 5 objavah
Zdravo.
Preverite v kakšni obliki imate vnesen TRR podjetja v šifrantu subjketov/Računi. Možni sta 2 obliki: xxxxx-xxxxxxxxxx ali xxxxxxxxxxxxxxx.
Preverite ali imate pri banki, pri kateri imate odprt TRR vneseno Bic kodo in ozanko banke. V kolikor pri Računu trr nimate vnesene banke potem PA preko trr gleda za katero banko gre. In zato je pomembna oblika trr in oznaka banke.
LP, Janja
rotarm
#5 Objavljeno : 16 July 2012 07:36:44(UTC)
rotarm

Pozdravljeni,

Hvala Janja, res je bila oblika TRR v šifrantu pri "našem podjetju" napačna. Bila je SI56 XXXX XXXX XXXX XXX. Popravila sem po vaših navodilih in sedaj je ok, tudi uvoz v Halcom normalno deluje.

Tudi za kreiranje plačilnih nalogov iz računov 120 sem ugotovila napako, ki mi jo je P. sicer že od začetka predlagal pa ga nisem ubogala. V šifrantu organizacijskih enot je bila šifra SKB banke 03000 namesto 03160. To sem popravila in sedaj je ok.

Še enkrat hvala in lep pozdrav!
RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,097 sekunde.