Usersite
»
UserSite BA
»
Roba
»
Izdavanje
»
Rasknjizenje robe neispravno
Rank: Member
|
Primijetio sam da mi robu ne rasknjizava kako treba, pa sam kreirao probni artikal sa 13x vrstom i testirao cijeli proces od nabavke do rasknjizenja. Zaduzuje ga ispravno nabavku D1300 D2700 P4320, pa onda zaduzuje ispravno na skladiste po MPC D1330 P1300 P1370 P1380, Prodaju knjizi ispravno D2111 P4700 P6xxx. Problem nastaje kod rasknjizenja gdje mi rasknjizava D5xxx D-1370, dakle stornira RUC bez da skida 1330 i razduzuje 1380. Postavio sam da se zalihe vode po MPC, a zalihe vrjednuju po prosječnoj cijeni. Ne znam gdje mi pravi ovu zbrku i generalno uvidio sam da ni kod drugih Pantheon ne rasknjizava kako treba ili nesto nije dobro podeseno. Osim toga u sifrantu artikala u poziciji Kalkulacija nemam unesenih MPC i kad izlistam zalihu prikazuje mi nula cijenu i vrijednost. Svaka pomoc je dobro dosla, a ovo je hitno.
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
|
Poštovani, rasknjižavanje robe u Pantheonu radi kako treba i kako je računovodstveno ispravno. Vjerovatno nemate podešenu ispravnu šemu knjiženja i da, naravno da problem može biti (vjerovatno i jeste) taj što nemate cijene u panelu kalkulacija u šifrantu artikala. Te cijene formirate nabavkom i upisuju se u polja Potvrđivanjem kalkulacije nabave / Promjenom cijene. Kada pokrenete Automatsko rasknjižvanje već možete vidjeti na koja konta će biti proknjiženo. Ukoliko i nakon mog odgovora ne uspijete riješiti svoj problem, pišite na pomoc@datalab.ba i u cc maila stavite: elviral@datalab.ba. Ugodan ostatak dana Vam želi USD Datalab Team, LP, Melisa
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite BA
»
Roba
»
Izdavanje
»
Rasknjizenje robe neispravno
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2025, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0.413 seconds.