Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
HD_prijavio
#1 Posted : 24 August 2009 14:12:48(UTC)
HD_prijavio

Rank: Datalab

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
prodavnice rade sa ODVOJENA KALKULACIJA CIJENA PO SKLADIŠTIMA,
i sa početnim stanjem i artiklima koji su ručno uneseni u MSCENASKLAD rade ispravno,
međutim, kod unosa novog artikla koji nije postojao na početnom stanju, PRENOS ROBE U PRODAVNICU NE OTVARA NOVU STAVKU U MSCENASKLAD tako da artikal u prodavnici ostaje bez cijene ili uzima neku bez veze VP cijenu...
bez obzira da li je na dokumentu 200 uključena opcija POPUNJAVANJE PRODAJNE CIJENE PRI MAT SREDSTVU ILI NIJE!
pa nije valjda da trebam za svaki prenos ručno otvarati artikal u odvojenoj kalkulaciji?!?
ŠTA DA RADIM?
HD_odgovorio
#2 Posted : 24 August 2009 14:12:48(UTC)
HD_odgovorio

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
to sam već sve radio za PS, mislio sam da će nastaviti raditi automatski dodajući nove artikle u odvojene cjenike, no dobro, barem da znam da to sve ide pješke!
hvala, to je to!
HD_odgovorio
#3 Posted : 24 August 2009 14:12:48(UTC)
HD_odgovorio

ako je ukljuceno pop.prodajne cijene sam ce puniti ali ne preporucujem ovo. Nemas zapisnika o promjeni cijene onda.

LP
HD_odgovorio
#4 Posted : 24 August 2009 14:12:48(UTC)
HD_odgovorio

prva stvar: ako cijena nije u sifrantu definisana u odvojenoj kalkulaciji naravno da je nece ni povlaciti. To je jasno.
drugo: popunjavanje prodajne cijene mora biti iskljuceno jer onda ne moze se uraditi nivelacija na prijenosnici. Uglavnom kada se artikal(novi) koji se tek javlja nadje na prijenosnici popuni se njegova prava cijena u panelu kalk.prijemno skladiste (i tako za sve artikle naravno) a na kraju se onda pokrene procedura za promjenu cijene na prijenosnici cijim potvrdjivanjem cijena se prenese u odvojenu kalkulaciju. Tako imamo i zapisnik o promjeni cijene. Ponavljam pop.prod.cijene iskljuciti.
Javi jel ok.
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)