PANTHEON™ Help

 Toc
 PANTHEON Help - Welcome
[Collapse]PANTHEON
 [Collapse]Guides for PANTHEON
  [Expand]Guide for PANTHEON
  [Expand]Guide for PANTHEON Retail
  [Expand]Guide for PANTHEON Vet
  [Expand]Guide for PANTHEON Farming
 [Collapse]User Manuals for PANTHEON
  [Expand]User Manual for PANTHEON
  [Expand]User Manual for PANTHEON Retail
  [Expand]User manual for PANTHEON Vet
  [Expand]User Manual for PANTHEON Farming
[Collapse]PANTHEON Web
 [Collapse]Guides for PANTHEON Web
  [Expand]Guide for PANTHEON Web Light
  [Expand]Guide for PANTHEON Web Terminal
  [Expand]Guide for PANTHEON Web Legal
 [Collapse]User Manuals for PANTHEON Web
  [Expand]Getting started PANTHEON Web
  [Expand]User Manual for PANTHEON Web Light
  [Expand]User Manual for PANTHEON Web Terminal
  [Expand]User Manual for PANTHEON Web Legal
[Collapse]PANTHEON Granules
 [Collapse]Guides for PANTHEON Granules
  [Expand]Personnel Granule
  [Expand]Travel Orders Granule
  [Expand]Documents and Tasks Granule
  [Expand]Dashboard Granule
  [Expand]B2B Orders Granule
  [Expand]Field Service Granule
  [Expand]Fixed Assets Inventory Granule
  [Expand]Warehouse Inventory Granule
 [Collapse]User Manuals for PANTHEON Granules
  [Expand]Getting started
  [Expand]Personnel Granule
  [Expand]Travel Orders Granule
  [Expand]Documents and Tasks Granule
  [Expand]B2B Orders Granule
  [Expand]Dashboard Granule
  [Expand]Field Service Granule
  [Expand]Fixed Assets Inventory Granule
  [Expand]Warehouse Inventory Granule
[Expand]User Site

Load Time: 1281.2679 ms
"
  6613 | 1 | |
Label


Избриши

Копчето Избриши ви овозможува да избришете еден или повеќе вработени одеднаш. Се активира само кога се избираат еден или повеќе вработени.

ВАЖНО
  • Нема да може да се избрише вработен ако евиденцијата на документите е поврзана со работникот. Програмата јавува известување и не дозволува да се избрише.
  • Бришењето вработени е дозволено само на менаџерот (администраторот) со соодветни овластувања.

 

СОВЕТ

Погледнете практичен пример за бришење вработен во корисничкиот прирачник.

 

Откако ќе кликнете на копчето Избриши, се отвора прозорец со прашањето: Дали сакате да ги избришете податоците за вработениот?

Не

Се прекинува процесот на бришење на вработен и нѐ враќа назад на Списокот на вработени.

Да

Ги брише избраните вработени со нивните податоци од Списокот на вработени.

 

По бришењето, се јавува прашање: Дали сакате да избришете и податоци за партнерот?

Не

Партнерот останува во Шифрарникот на партнери.

Да

Го бришеме вработениот и од Шифрарникот на партнери.

 

 

 

ВАЖНО

Прегледот на податоците на сите вработени и правото на нивно уредување за корисниците на PANTHEON Chronos Mini е поставен со овластувања.

Вообичаено, вработениот ги гледа само неговите податоци, додека менаџерот (администраторот) има преглед на податоци на сите вработени.

  

     


Rate this topic
Was this topic usefull?
Comments
Comment will also bo visible in forum!