Ndryshimi i Lokacionit të Aktiveve të Fiksuara
PANTHEON
Lokacioni i një ose më shumë aktiveve të fiksuara (AF) mund të ndryshohet njëkohësisht. Kjo veçori përdoret kur disa aktive, të caktuara aktualisht në të njëjtin lokacion, po zhvendosen në një lokacion të ri, për shembull, gjatë zhvendosjes së zyrës, riorganizimit të departamenteve, ose riorganizimit të pajisjeve.
 |
Përmbledhje e rastit
Tecta Plc. ka blerë së fundmi një zyrë në katin e dytë, e cila do të shërbejë si ambienti i ri për departamentin e Burimeve Njerëzore (HR). Katër kompjuterë do të zhvendosen në zyrën e re. Personi përgjegjës do të përditësojë regjistrin e Aktiveve të Fiksuara duke përdorur formularin Ndrysho Lokacionin për të ndryshuar lokacionin e të katër kompjuterëve njëkohësisht.
Kjo bëhet si më poshtë:
- Qasja në Tabin e Lëvizjes
- Ndryshimi i Lokacionit
|
Personi përgjegjës hap Aktivet e Fiksuara regjistrin duke naviguar te Financat | Aktivet e Fiksuara | Aktivet e Fiksuara.

Aktivet e Fiksuara regjistri hapet.

Personi përgjegjës klikon Lëvizja tabin brenda të dhënave të çdo numri inventari.

Në hapin e radhës, personi përgjegjës ndryshon lokacionin e AF të zgjedhura.
Për të ndryshuar lokacionin e AF, personi përgjegjës klikon me të djathtën kudo brenda Lëvizja tabit, dhe zgjedh Ndrysho Lokacionin e Aktiveve të Zgjedhura.

Hapet një dritare e re Ndrysho Lokacionin hapet.

Personi përgjegjës klikon shigjetën në fushën Lokacioni i Vjetër për të zgjedhur lokacionin aktual 001, ku kompjuterët janë të regjistruar aktualisht. Pastaj klikon butonin Gjej për të shfaqur të gjitha AF të caktuara në atë lokacion.

Programi kthen një listë të AF që përputhen me kriteret e lokacionit të zgjedhur. Personi përgjegjës çaktivizon çdo aktiv që nuk do të transferohet në zyrën e re duke hequr shenjën nga kutitë në kolonën Zgjedh. kolonë.

Personi përgjegjës klikon butonin e shigjetës në fushën Lokacioni i Ri dhe zgjedh lokacionin 010 nga menuja drop-down, duke treguar ku do të transferohen AF

Pasi kompjuterët dhe Lokacioni i Ri janë zgjedhur, personi përgjegjës klikon butonin Transfero butonin.

Shfaqet një dritare informuese, që konfirmon transferimin e të dhënave dhe ndryshimin e lokacionit. Personi përgjegjës klikon OK për të vazhduar.

 |
Këshillë
Kjo është një KËSHILLË dhe duhet të shënohet me këtë ikonë. Nëse është e nevojshme, kopjoni të gjithë këtë tabelë dhe shtoni një këshillë të re.
|
 |
Paralajmërim
Kjo është një PARALAJMËRIM dhe duhet të shënohet me këtë ikonë. Nëse është e nevojshme, kopjoni të gjithë këtë tabelë dhe shtoni një paralajmërim të ri.
|