Futja e Operacioneve të Punës

Për futjen e të dhënave më të detajuara rreth linjave të operacioneve të punës në Faturën Bazë të Materialeve, përdorni skedën Operacionet. Për të shtuar artikuj në linjat, lloji i artikullit duhet të përcaktohet si Shërbim.
Rasti i mëposhtëm tregon se si të futen linjat e operacioneve të punës.
 |
PËRMBLEDHJE E RASTIT
Marc Manufacture do të shtojë operacionin e punës O – Qepje në një linjë dhe ta lidhë atë me burimin SE3002 – Makina e Qepjes 3002, pastaj të përcaktojë kohët e prodhimit. Së fundmi, Marc kontrollon që materialet e sakta janë të lidhura me operacionin. Kjo bëhet si më poshtë:
- Hapja e skedës Operacionet
- Krijimi i një linje të re
- Shtimi i burimeve në operacionin e punës
- Përcaktimi i kohëve
- Lidhja e materialeve me operacionin e punës
|
1. Hapja e skedës Operacionet
Personi përgjegjës për shtimin e operacioneve të punës zgjedh skedën Operacionet në dritaren për redaktimin e Faturave Bazë të Materialeve të Faturës Bazë të Materialeve për artikullin LARA3 që është krijuar në rastin Krijimi i një Fature Bazë të Materialeve. 2. Krijimi i një linje të re
Kur
skeda Operacionet është zgjedhur, shfaqet një nën-formë e zbrazët. Zgjedhja e
(
Butonit Shto Regjistrim) hap një linjë të re dhe e numëron automatikisht, në këtë rast me numrin 30.Në
fushën Artikull , personi përgjegjës zgjedh operacionin O – Qepje. Të dhënat nga Regjistri i Artikujve plotësohen automatikisht. PARALAJMËRIM
 |
Për t'u futur në linjat e operacioneve të punës, artikujt duhet të përcaktohen si
shërbime .Zgjedhja e butonit Ruaj ruan linjën. Me
|
specifikimet e saj, është e dukshme në tabelën nëskedat Operacionet dhe Fatura Bazë e Materialeve. 3. Shtimi i burimeve në operacionin e punës Personi përgjegjës vazhdon duke futur

të dhënat e përgjithshme të operacionit
dhe lë të dhënat e plotësuara automatikisht siç janë. Për të shtuar burime
të lidhura me operacionin e punës, personi përgjegjës zgjedh ikonën e lupës që shfaqet pas klikimit të menusë rënëse në seksionin Burime në këndin e poshtëm të djathtë të formës. Hapet një formë kërkimi, ku personi përgjegjës gjen SE3002 – Makina e Qepjes dhe e zgjedh atë duke klikuar dy herë me miun ose duke zgjedhur butonin Konfirmo.

PARALAJMËRIM Me PANTHEON, ju mund të përcaktoni tashmë operacionin e jashtëm që bashkëpunëtori juaj do të kryejë si pjesë e Faturës Bazë të Materialeve. Pastaj, ju raportoni punën e bashkëpunëtorit në operacion përmes një urdhri pune. Më vonë, këto operacione të jashtme mund të lidhen thjesht me një faturë të konsoliduar nga urdhri i punës. 4. Përcaktimi i kohëve

|
Përveç të dhënave të plotësuara automatikisht nga PANTHEON nga
Regjistri i Burimeve
|
, personi përgjegjës plotëson të dhëna rreth
kohëve të ndryshme të prodhimit .Në fushën TprKoha e prodhimit ose koha teknike
, personi përgjegjës përcakton kohën e nevojshme për të prodhuar një njësi të produktit – në këtë rast, 0.25 orë. Në fushën Tsu (
Koha e Përgatitjes së Operacionit ) personi përgjegjës përcakton kohën për përgatitjen dhe pastrimin e makinës para fillimit të operacioneve të punës – në këtë rast, 0.12 orë. KËSHILLËMund të gjeni më shumë informacion rreth kohëve në prodhim dhe planifikimin e prodhimit,KËTU
 |
.
5. Lidhja e materialeve me operacionin e punës Duke klikuarshigjetën në kufirin e majtë të një linje individuale të operacionit hapet një tabelë e
|

Materialeve
mbi të cilën kryhet
operacioni i zgjedhur . Prandaj është e rëndësishme që personi përgjegjës të futë linjat me kujdes, pasi një operacion i punës përfshin të gjitha materialet e futura midis këtij dhe operacionit të mëparshëm. KËSHILLË Ndryshimet e mëvonshme në rendin e linjave mund të bëhen me mjetin Riorganizo Linjat

|
në Asistentët.
TEMA TË LIDHURA: Bur ime
|