Saldo u Mojoj evidenciji

Radno vreme je neophodno redovno evidentirati, kako bi se obezbedila preglednost i tačnost informacija za dalje procese, koji proizlaze iz evidencije vremena. Za svaki dan moramo beležiti sate, koje smo tokom dana iskoristili za rad.
Saldo u Mojoj evidenciji prikazuje i podatak o dodeljenom, korišćenom i preostalom godišnjem odmoru korisnika.
U ovom poglavlju ćemo vam prikazati gde u PANTHEON Web Light-u možete pregledati ukupni Saldo radnih sati, kao i neiskorišćeni odmor.
 |
OPIS PRIMERA
Odgovorna osoba želi da proveri koliko ima neiskorišćenog godišnjeg odmora. To može učiniti prateći sledeće korake:
- Otvaranje prozora Moja evidencija
- Pregled neiskorišćenog odmora
|
1. Otvaranje prozora Moja evidencija
Odgovorna osoba želi da proveri koliko još ima neiskorišćenog godišnjeg odmora.
U zaglavlju menija izabere modul Kadrovi i podmodul Evidencija vremena.
Otvara se prozor na panelu Moja evidencija.

2. Pregled neiskorišćenog odmora
U panelu Moja evidencija odgovorna osoba može da zabeleži za svaki dan: kada je započela sa radom, zatim kada je imala odmor i koliko časa je trajao, te da zabeleži prekovremene sate ili pak neku dodatnu aktivnost.
U podnožju prozora (pogledajte poglavlje Saldo u Mojoj evidenciji) nalazi se podatak o godišnjem odmoru i ukupni saldo evidencije sati za tekući mesec.
Odgovornu osobu zanima koliko joj je još ostalo neiskorišćenog odmora.

U polju Korišćeni odmor je podatak o broju iskorišćenih dana.
Prelaskom strelice miša preko ikonice
prikazuju se podaci o:
- Planiranom odmoru - prikazan je odmor, koji je upisan u kalendar odsutnosti i datumski kasniji od tekućeg dana, te i dalje nije iskorišćen
- Već iskorišćen odmor - odmor koji je zaposleni već iskoristio
- Ukupno iskorišćeni odmor - ukupan broj dana planiranog i već iskorišćenog odmora

U našem primeru odgovornoj osobi je preostalo još 18 dana odmora.