Lista e llojeve të artikujve

Ndër regjistrat e lidhur me Artikujt regjistri në PANTHEON Web Light, ka gjithashtu një regjistër të llojeve të artikujve. Llojet e artikujve janë të rëndësishme për të përcaktuar karakteristikat e llojeve të ndryshme të artikujve (p.sh. shërbime, materiale dhe të tjera) dhe regjistrimi i tyre në regjistër është i detyrueshëm.
 |
KËSHILLË
Për më shumë informacion mbi llojet e artikujve, shihni kapitullin Llojet e artikujve.
|
Ky kapitull përshkruan se si të shihni rreshtat në listën e llojeve të artikujve dhe si të kërkoni, renditni dhe filtroni të dhënat në listë.
 |
Përmbledhja e rastit
Personi përgjegjës dëshiron të shohë një listë të llojeve të artikujve të futur. Duke përdorur fushën Kërko, personi përgjegjës dëshiron të gjejë llojin e artikujve PAKETË MALLRA dhe të kontrollojë të dhënat e saj. Më pas, personi përgjegjës dëshiron të renditë llojet e artikujve sipas kodit në rënie dhe të shfaqë vetëm llojet e artikujve të tipit B - Mallra. Kjo bëhet si më poshtë:
- Hapja e listës së llojeve të artikujve
- Kërkimi për llojet e artikujve
- Renditja e të dhënave në listë
- Filtrimi i të dhënave në listë
|
1. Hapja e listës së llojeve të artikujve
Për të hapur Artikujt regjistrin, personi përgjegjës klikoni Regjistrat | Artikujt nga menuja kryesore.
Kjo hap listën e artikujve, ku personi përgjegjës klikoni fushën Regjistrat në krye të listës dhe zgjidhni Llojet e artikujve nga lista.
Kjo hap listën e llojeve të artikujve.

2. Kërkimi për llojet e artikujve
Në listën e llojeve të artikujve, mund të gjeni shpejt llojin e dëshiruar të artikujve duke përdorur fushën e kërkimit. Në këtë rast, personi përgjegjës po kërkon llojin e artikujve Paketa mallrash.
 |
PARALAJMËRIM
Në fushën e kërkimit, mund të kërkoni sipas kodit ose emrit të llojit të artikujve.
|
Në fushën Kërko në krye të listës, personi përgjegjës fut stringun e kërkimit "mallra".
Të gjitha llojet e artikujve që fillojnë me stringun e kërkimit "mallra" shfaqen në listë.

Duke klikuar në kodin ose emrin blu të llojit të artikujve 203 - Paketa mallrash shfaq të dhënat e llojit të artikujve që gjithashtu mund të redaktohen.

Duke klikuar në ikonën X (Anulo) në linjën e komandës, personi përgjegjës kthehet në listën e llojeve të artikujve.
3. Renditja e të dhënave në listë
Të dhënat në listë mund të renditen në rritje ose në rënie në të tri kolonat:
Personi përgjegjës dëshiron të renditë llojet e artikujve të shfaqura sipas kodit në rënie.
Për ta bërë këtë, personi përgjegjës klikoni fushën Tipi (kodi).
Një dritare e re shfaqet ku personi përgjegjës zgjidh ikonën Z-A
(Në rënie) nga lista në seksionin Renditja. Kodet do të renditen sipas vlerës nga më e madhe në më të vogël ose në rendin përbërës në rënie.

|
PARALAJMËRIM
Në kolonën ku renditja është aktivizuar aktualisht, ikona e arrow poshtë shfaqet.
|
4. Filtrimi i të dhënave në listë
Të dhënat në listë mund të filtrohen në të gjitha kolonat duke specifikuar kushte të ndryshme:
- Fillon me
- E barabartë
- Boş
- Jo bosh
- Përmban
- Nuk përmban
- Perfundohet me
- Jo e barabartë
Personi përgjegjës dëshiron të filtrojë të dhënat sipas llojit të artikujve në mënyrë që të shfaqen vetëm llojet e artikujve të tipit B - Mallra të shfaqen.
Për ta bërë këtë, personi përgjegjës klikoni fushën Tipi.
Një dritare e re shfaqet, ku personi përgjegjës zgjidh kushtin Fillon me nga lista e fushës Filtrimi sipas kushteve.
Në fushën e zbrazët, personi përgjegjës fut B dhe konfirmon filtrin duke klikuar butonin Paraqit.

Vetëm llojet e artikujve B - Mallra shfaqen dhe renditen në rendin në rënie sipas kodit.