Dërgo eInvoice Jashtë

E-invoice-t mund të dërgohen gjithashtu jashtë. Për dërgimin e e-invoice-ve jashtë, duhet të përcaktohen disa cilësime shtesë kyçe, për t'u dërguar me sukses.
 |
KËSHILLË
Realizimi i biznesit me e-invoice, për të gjitha invoice-t e pranuara, është i detyrueshëm për përdoruesit buxhetorë. Sistemi për përdoruesit buxhetorë merr e-invoice në eSLOG format. Versioni aktual në fuqi është eSLOG 2.0.
|
më poshtë, shihni një rast përdorimi të përgatitjes së cilësimeve për dërgimin e një e-invoice jashtë.
Personi përgjegjës dëshiron të dërgojë një e-invoice për një klient të huaj.
Në Regjistri i Subjekteve, personi përgjegjës duhet të fusë numrin e TVSH-së dhe numrin e Regjistrimit në fushat përkatëse kur krijon një partner të ri biznesi të huaj ose një ekzistues.
Personi përgjegjës hap menunë Cilësimet | Subjektet | Subjektet ose duke klikuar në çelësin e funksionit F11. Personi përgjegjës gjen subjektin dhe kontrollon vlefshmërinë e të dhënave në Përgjithshëm seksioni.

Nëse po dërgoni një invoice për Kroacinë, një fushë shtesë për ID për TVSH (PIN) hapet kur krijoni një partner biznesi (siç shihet në imazhin më sipër).
Në Regjistri i Shteteve, personi përgjegjës kontrollon, ose shton kodin PEPPOL për shitësin dhe blerësin. Regjistri hapet duke zgjedhur menunë Cilësimet | Subjektet | Shtetet.
Në këtë rast, shitësi është Tecta Ltd., prandaj Sllovenia, dhe blerësi Camping Park Umag: Kroacia.
Kodi PEPPOL për Slloveninë është 9949:
dhe 9934: për Kroacinë.

|
KËSHILLË
Për më shumë informacion rreth PEPPOL, shihni faqen e internetit bizBox .
|
Pastaj, personi përgjegjës përcakton cilësimet për klientin e huaj.
Personi përgjegjës për klientin kontrollon nëse llogaria e transaksionit është futur saktë.
Personi përgjegjës shkon në panelin Llogaritë Bankare .
Në Llogaritë Bankare (LCY) seksioni, në Numri i Llogarisë., personi përgjegjës kontrollon ose fut llogarinë bankare të partnerit të huaj.
Në Def. fushë, personi përgjegjës shënon se kjo është llogaria e parazgjedhur e partnerit (siç tregohet në imazhin më poshtë).

|
KËRCËNIM
Në fushën Numri i Llogarisë. futni numrin e llogarisë bankare pa ndarës dhe hapësira.
|
Pastaj, personi përgjegjës editohet kodin e lokacionit.
Personi përgjegjës kontrollon ose fut kodin e lokacionit të njësisë organizative në Regjistri i Subjekteve.
Personi përgjegjës fut kodin e lokacionit në Përgjithshëm panel, në Kontaktet.
Kodi i lokacionit është i përbërë kështu – 9934:50063679828::HR99:12345:
- 9934 – kodi i vendit për Kroacinë është gjithmonë 9934
- 50063679828 – numri i TVSH-së pa prefiks
- HR99 – kodi për HR
- 12345 – kodi i degës, i gjetur KËTU.
Te kontakti i partnerit të biznesit, personi përgjegjës fut kodin e lokacionit në Divizioni fushë.

Në skedarin XML, të dhënat shkruhen siç tregohet në skedarin më poshtë.

Për informacion rreth përgatitjes së një e-invoice dhe dërgimit të saj, shihni rastin e përdorimit Dërgo eInvoice. Rasti paraqet procesin e dërgimit të një e-invoice në Slloveni, megjithatë procesi për dërgimin jashtë është i njëjtë.