Krijimi i raportit 3DP - Regjistrat e Kohës së Punës dhe dërgimi i tij përmes emailit
![]()
Regjistri i Kohës së Punës tregon kohën e punës së punonjësve me opsionin e zgjedhjes së një raporti për një punonjës të caktuar, departament ose qendër kostoje për periudhën e zgjedhur.
Ky kapitull i Manualit të Përdoruesit përshkruan se si të krijoni një raport të Regjistrave të Kohës së Punës dhe ta dërgoni atë përmes emailit.
Opsioni është i aksesueshëm nga menuja Personeli | Dosjet e Punonjësve | Raportet.
Opsioni Personeli | Dosjet e Punonjësve zgjidhet në menunë kryesore.

Finestra e Dosjeve të Punonjësve shfaqet në ekran. Për të hapur finestrën e Raporteve të Punonjësve, personi përgjegjës klikoni në
ikonën në toolbar.

2.1 Lloji i Raportit
Personi përgjegjës zgjedh Raport 3DP- Regjistrat e Kohës së Punës nga seksioni i llojit të raportit të Orarit të Punës (i paraqitur në imazhin më sipër në seksionin 1). 2.2 Kritere
Për të gjeneruar raportin për punonjësin
Ashley Accountant , për periudhën ePrillit 2020 , personi përgjegjës bën si më poshtë (opsionet janë të paraqitura në imazhin më sipër në seksionin 2):Punonjësit
- – Zgjedh Ashley Accountant Departamentet
- – Duke qenë se punonjësi Ashley Accountant është tashmë i definuar, fusha e departamentit nuk është e nevojshme. Qendra e Kostos
- – Definon qendrën e kostos ose e lë fushën bosh për të parë të gjitha qendrat e kostos. Periudha
- – Zgjedh periudhën 2020-04. Këto kritere janë të detyrueshme. Statuset
- – Definon statusin e punësimit ose e lë fushën bosh për të parë të gjitha statuset. Eksporti në dosje
- – Zgjedh dosjen për eksportimin e raportit. Modaliteti i dërgimit
- – Zgjedh një nga tre opsionet: Raport / Dërgo me email ose Eksporto në Dosje Emri i Shtesës
- – Emri i shtesës mund të krijohet gjithashtu automatikisht nga disa opsione: Punë, Regj.No, TaxId, Periudha… etj. 3.
Parapamja e raportit dhe dërgimi i tij përmes emailit 3.1. Parapamja e raportit
Me shtypjen e
butonit të Raportit , personi përgjegjës mund të shohë parapamjen e raportit të gjeneruar (i paraqitur në imazhin më sipër në seksionin 3): Pasi të konfirmohet se raporti është i saktë, personi përgjegjës mund të mbyllë parapamjen e raportit. 
3.1. Dërgimi i raportit përmes emailit
Hapi i fundit është dërgimi i raportit 3DP te Ashley Accountant përmes emailit. Kjo bëhet në finestrën e Raporteve të Punonjësve, ku janë futur kriteret e zgjedhura, duke klikuar butonin
Dërgo me E-mail (i paraqitur në imazhin më sipër në seksionin 3) Paralajmërim
 |
Për të qenë në gjendje të dërgoni raportin te punonjësit përmes emailit, personi përgjegjës duhet të fusë adresat e emailit për të gjithë punonjësit në seksionin e Dosjeve të Punonjësve, në këtë rast:
Pasi të ketë futur dhe kontrolluar të gjithë parametrat, personi përgjegjës shtyp butonin

|

Dërgo email ikonën dhe përfundon procesin e krijimit dhe dërgimit të raportit përmes emailit. Temat e lidhura: