Raportimi i punës së bërë manualisht – SE

Forma Puna e bërë e bën të lehtë raportimin e punës së përfunduar për operacionin e porosisë së punës (WO) të zgjedhur. Ju mund të raportoni kohën e kaluar në operacion, sasinë e pjesëve të mira dhe çdo tkurrje të prodhuar. Puna e përfunduar më parë për këtë operacion pune mund të shikohet gjithashtu.
Për të kërkuar një porosi pune specifike ose disa, ne përdorim filtrat.
Ky kapitull përshkruan se si të zgjidhni një operacion pune në një WO, të raportoni kohën e përdorur dhe sasinë e artikujve të prodhuar dhe të kontrolloni punën e përfunduar për një operacion.
Në PANTHEON Web Terminal, kur personi përgjegjës hyn, forma Porositë e Punës hapet, me të gjitha WOs e krijuara në periudhën e një viti.

Më pas, ata zgjedhin WO për t'u përpunuar.
Filtrat përdoren për të zgjedhur një ose më shumë porosi pune.
Për të treguar filtrat, ata klikojnë në Kërko butonin. Ka disa filtra të ndryshëm të disponueshëm.
Në fushën Statusi i WO në krye të formës, ata zgjedhin Shpërndarë nga lista e rënëse.
Vetëm WOs me statusin Shpërndarë tani shfaqen në listë, dmth. WOs për të cilat nuk janë raportuar ende sasi ose punë.

Nga lista e WOs, personi përgjegjës klikoni në Karta e WO me numrin e WO 24-6000-000025 dhe linjën e artikullit POLE_3_5M.

Kjo hap formën Operacionet, ku shfaqen kartat e operacioneve të planifikuara të punës.
Më pas, ata zgjedhin operacionin e dëshiruar.
Ata klikojnë në Karta e operacionit të punës Operacioni #10 O-ASSEMBLY.

Kjo hap formën Puna e bërë.
Më pas, ata përdorin funksionin automatik të regjistrimit të kohës për të ndjekur kohën e operacionit.
Personi përgjegjës raporton kohën e përdorur në operacion duke klikuar në Kohë e përdorur/Planifikuar fushën dhe fut sasinë e kohës duke përdorur tastierën në ekran ose duke përdorur inputin e kohës.
Në rastin tonë ata futin 00:45 me inputin e kohës.

Më pas, ata mund të raportojnë sasinë e prodhuar.
Në fushën Pjesë të mira, ata futin numrin e pjesëve të mira të prodhuara, në këtë rast: 15.

Pasi ata prodhuan të gjitha pjesët e planifikuara, ata vazhdojnë të konfirmojnë marrjen dhe përfundojnë detyrën.
Ata klikojnë në
(Cilësimet shtesë) butonin dhe aktivizojnë Konfirmo marrjen dhe Përfundo detyrën butonat.

Ata kthehen duke klikuar në Kthehu butonin dhe konfirmojnë punën e raportuar duke klikuar në Konfirmimi butonin

Programi shfaq informacionin se regjistrimi mbi punën e përfunduar është krijuar me sukses. Dritarja mbyllet duke klikuar në butonin OK.
Më pas ata kontrollojnë punën e përfunduar.
Personi përgjegjës klikoni në Operacionet tab për t'u kthyer në formën Operacionet.
Të dhënat e shfaqura grafikisht dhe numerikisht mbi Kartën e operacionit të punës #10 O-ASSEMBLY tregojnë përparimin në përfundimin e këtij operacioni.