Importimi i pronarëve të kafshëve
Në program PANTHEON VET ka një funksionalitet të disponueshëm Importimi i pronarëve të kafshëve nëpërmjet skedarit Excel.
Funksionaliteti ndodhet në menunë Veterinar | Ciphers | Cipher i pronarëve dhe kafshëve, duke klikuar butonin Import/Export në shiritin e veglave.
Poshtë, kemi përgatitur një rast përdorimi për importimin e të dhënave të pronarëve nga një tabelë Excel.
 |
PËRSHKRIMI I RASTIT
Personi përgjegjës dëshiron të importojë një rekord të pronarit në Cipherin e pronarëve dhe kafshëve duke përdorur funksionalitetin Importimi i pronarëve të kafshëve, të cilin e ka futur më parë në një tabelë lokale Excel. Ata e bëjnë këtë duke ndjekur këto hapa:
- Cipher i pronarëve dhe kafshëve
- Importimi i pronarëve të kafshëve
|
1. Cipher i pronarëve dhe kafshëve
Personi përgjegjës dëshiron të aksesojë importin e pronarëve të kafshëve nga tabela Excel.
Me këtë qëllim, ata zgjedhin menunë Veterinar | Ciphers | Cipher i pronarëve dhe kafshëve.
Hyrja e parë në cipher hapet.

Ata vazhdojnë të hapin dritaren për importimin e pronarëve.
2. Importimi i pronarëve të kafshëve
Në shiritin e veglave, ata klikojnë butonin
(Import/Export të dhënash).
Shfaqen disa mundësi për zgjedhjen e funksionalitetit.

Në rastin tonë, ata zgjedhin: Importimi i pronarëve të kafshëve.
Dritarja Importo kafshëthapet.
Në fushën Template , shablloni: Importo pronarët zgjidhet automatikisht përkatësisht.
Për të importuar tabelën Excel të krijuar më parë, ata klikojnë butonin Importo nga skedari.

|
KËSHILLË
Ju mund të shkarkoni shabllonin për tabelat Excel në diskun tuaj lokal duke klikuar butonin Eksporto shabllonin.
|
Menuja e importit hapet ku ata zgjedhin skedarin nga disku lokal dhe butonin Hap.

Të dhënat nga tabela Excel kopjohen në kolonat përkatëse (të treguara në imazhin më poshtë).

Importimi i kafshëve ruhet duke klikuar butonin Ruaj.
Programi raporton informacionin: Importimi përfundoi. A dëshiron të mbyllësh importin?

Personi përgjegjës konfirmon komandën duke klikuar butonin Po.