Shto Dokument të Ri POS
Tipet e Dokumenteve në PANTHEON lejojnë një menaxhim sistematik dhe pasqyrë të dokumenteve (Sistemi i Dokumenteve). Duke përcaktuar tipe të ndryshme dokumentesh, mund të parakonfiguroni cilësime të ndryshme: matrica llogarish, leje mbi dokumentin, magazina, nënshkrues, fiskalizim, etj. Më poshtë, shihni një shembull të krijimit të një tipi të ri dokumenti. Ky kapitull përshkruan se si të shtoni një dokument POS.
Në menu, personi përgjegjës hap Cilësimet | Programi | Tipet eDokumenteve.
Tipet e Dokumenteve ndikojnë në funksionimin e paketës së programit. Ato përcaktojnë të gjitha veprimet që mund të kryhen dhe të përdoren më pas. Ato ndahen sipas detyrave në më shumë panele, secili prej tyre përmban tipe të ndryshme dokumentesh. Në këtë rast, personi përgjegjës zgjedh Produkte | POS |.
Pastaj, personi përgjegjës klikon
butonin në shiritin e detyrave, siç tregohet në imazhin më poshtë.

Hapet një formë e zbrazët për futjen e një tipi të ri dokumenti.
 |
PARALAJMËRIM
Meqenëse kursori gjithmonë vendoset në dokumentin e parë kur hapet tipi i dokumentit për krijimin e faturave të pranuara, është e nevojshme të klikoni butonin për regjistrim të ri çdo herë që dëshironi të krijoni një dokument të ri. Hapet një dokument i ri gati për futjen e të dhënave.
|
 |
Këshillë
Tipet e dokumenteve zakonisht përcaktohen kur fillohet përdorimi i programit, në kohën e implementimit. Megjithatë, ato mund të shtohen edhe më vonë.
|
Pasi personi përgjegjës ka krijuar një regjistrim të ri, hapet një formë e zbrazët e re.

- Në ID fushën, personi përgjegjës fut ID-në për tipin e ri të dokumentit. Në këtë rast, 3200.
- Në Emri i Shkurtër dhe Emri fushat, personi përgjegjës fut: POS shitje me pakicë.
- Në Arkiva fushën, personi përgjegjës zgjedh DMS0 nga menuja rënëse.

Pasi fut të dhënat, personi përgjegjës konfirmon regjistrimin duke klikuar
butonin. Hapet një dritare e re, ku programi pyet nëse dëshironi të Kopjoni Statuset me dy opsione: Shto ose Mbivendos, nga Tipi i Dokumentit i zgjedhur nga menuja rënëse.
Në këtë rast, personi përgjegjës thjesht mbyll dritaren duke klikuar X.

HERMES POS ka trashëguar POSX.
Prandaj, në mes të panelit, personi përgjegjës kontrollon kutinë POSX .Programi kërkon një konfirmim. Personi përgjegjës klikon
Po .Tani, të gjitha skedat që duhet të plotësohen me të dhënat e sakta, të cilat i kemi prezantuar në kapitujt e tjerë, janë gati. 
4.

Rifreskimi i Menusë
Dokumenti 3200 tani është i dukshëm në menu

Produkte | Lëshim | POS | 3200 – POS shitje me pakicë. Temat e lidhura: